Dagens och ett litet pirr

På enskild begäran lägger jag in en dagens hund. Var så länge sedan. Fin va? Vinterklädd och allt.

I morgon ska jag träffa min chef. Fast när jag gick på föräldraledighet var han min kollega. Det måste vara så rövigt svårt, att gå från ”tjena tjena hej” med alla till att bestämma över samma fölk.

Hur som helst. Han vill prata om hösten och planera inför den osv. Känns hemskt avlägset nu. Men jag och Nils har i alla fall bestämt ett datum för när vi byter så att han blir hemma med Bossa och jag blir the bacon maker. Femte september, tänker vi. Då har jag varit hemma i ett år. Blir bra. Om jag får för chefen, alltså. Eller kan han bestämma över sådant? Hjälp, varför vet jag ingenting?

Ps: Nils ska vara föräldraledig lika länge som jag. Viktigt.

7 reaktioner till “Dagens och ett litet pirr

 1. Hälsa till Robbans kompis Rasmus från oss. Han har börjat på TK ganska nyligen om jag förstått saken rätt. Kram kusse PS; tulpanerna var tydligen grymma, bra fixat!

  Gilla

 2. Om båda tar ut föräldraledighet minskar risken för skilsmässa, om man delar helt lika är den i princip obefintlig. Har jag läst…och det var inte i någon djävla tråd på familjeliv.se, det kan jag säga. Tror det var forskning på Umeåuni.

  Gilla

 3. en smart idé är att SPARA dagar till framtiden, tex förlänga semestern. När de går på dagis sen så kan dagis ha Sommarstängt…om det inte klaffar in med ens egen semester får man lämna barnet på ett Nytt främmande dagis, som är öppet, vilket som helst. Jag tar ut f-dagar 2 v. sommaren, och 2v vid jul…och när de har stängt på dagis, d.v.s utbildning o sånt!! Så ett hett tips är att spara till framtiden!!

  Gilla

 4. Johanna – jag träffade Rasmus på julfesten. Det kom fram en helt okänd människa och ba: \”Maria Hellström\” och pekade på mig. Jag förklarade att jag hette det förut och fattade ingenting. Sedan förklarade han och så tyckte han att vi var så lika att det måste vara jag som är den. Kul!Körven – ÄLSKAR den informationen. Tack!Umeåuni – yes, will do. Verkar så gött att kunna \”pussla lite med veckorna\” på sommaren som man sett kollegorna göra.Ola – bra idé! Dagens korv. Det smakar bra det.

  Gilla

 5. Buhuhu nej körven det var tråkig info jag är så skitjämställd den här gången får oscar ta 1 år & jag typ..6 månader. ehm. knappt för i början måste jag fixa klart grejer i skolan osv.plus att oscar kommer vara hemma största delen av de 6 mån också. dessutom har jag samma skitargument som världens gubbar & ba \”nej men någon måste tjäna kulor till familjen\”. men jag vill ju också ha praktiskt taget ingen risk för skilsmässa enligt umeåstudien! kanske jämnar det ut sig eftersom jag var hemma med första knoppen? eller? jag vill inte skiljaaas.

  Gilla

 6. Vilket fruktansvärt hemskt täcke!!! aldrig att Lucas skulle få ha på sig något sådant!!!!Att dela föräldraledigheten är en sak, men glöm inte VABandet, och daginhämtandet, tandläkarbesöken mm

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: