Nyläst

Sist jag gjorde det här kom jag på att jag borde ha en mall för ”nu har jag läst en bok”-inläggen, så som Lisa har. Önskar att jag helt oblygt kunde sno hennes upplägg, för det är så bra, men det kan en ju inte?

Försöker hitta på en egen mall.

Why be happy when you can be normal? är en självbiografi av Jeanette Winterson. I hennes mest kända bok Oranges are not the only fruit (som jag inte har läst) skriver hon tydligen typ om sitt eget liv, men det är ändå fiktion. I den här boken är allt på riktigt. Hennes uppväxt som adopterad in i en familj i fattiga arbetarklassnordengland där den djupt troende mamman bränner hennes böcker, låter henne sova utanför huset och förskjuter henne när hon kommer ut som lesbisk. Hennes sena tonår när hon flyttar hemifrån, in i en bil, och pluggar på Oxford. Och hennes vuxna liv, författargenombrottet, ångesten och sökandet efter den biologiska mamman.

En mening om varför man bör läsa boken: 

Det är sjukt intressant att ta del av Jeanettes berättelse om att växa upp i industristad i norra England under 60-talet; hon skriver så att man känner hur det luktade.

En mening om varför man bör undvika den:

Det blir lite segt när Jeanette drar litterära referenser och återkommer till alla böcker hon läst i tid och otid.

En tanke på “Nyläst

  1. Men herregud, kvinna, tänkte säga detta innan, men glömde: givetvis kan du sno upplägget om du vill!!! Fast det här funkar ju också superbra. Kul att läsa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: