Ett preggos försvarstal

Just det – jag passerade en milstolpe i går. Eller stolpe och stolpe, men jag gick in i vecka 28 och sista trimestern. Det känns stort, på något vis. Som att det är riktigt på riktigt.

Det känns också som att mitt inre kraftdjur läst in sig på trimester tre och det faktum att det nu ska bli ordentligt kännbart, det här med graviditeten. För från och med alldeles nyss smällde det till, allt det jobbiga. Jag känner att det blivit dags för en …

… lista om allt som är jobbigt med att vara gravid just nu, i vecka 28!

Lista över allt som är jobbigt med att vara gravid just nu, i vecka 28:

– Otympligheten när jag är vaken. Jag går in i saker. Hela tiden. Det gör ont!
– Otympligehten när jag ska sova/sover. Jag vaknar av att det är obekvämt och gör ont. Speciellt när jag behöver byta ställning. Och det behöver jag göra mest hela tiden på grund av kramp och/eller avdomnad känsla i lemmarna.
– Svullnaden. Tog av mig mina ringar i dag. Räknar med att få återse dem på tassen i juni någon gång. Det gör också ont att ha skor på sig. Till och med löst knutna Converse.
– Andningen. Är täppt i näsan för jämnan samt flåsar som en gammal hund. Och att ligga/halvligga på rygg är det inte tal om. Då får jag inte luft!
– Tjockman. Jag känner mig så stor och inte på ett kul sätt. Känner mig särskilt tjock runt ansiktet.
– Tröttheten. Det kan ha att göra med att jag inte sover så effektivt, men jag vet inte om det skulle hjälpa med sömn ens. Det är som en kronisk utmattning i skelettet.
– Det extremt förstärkta luktsinnet. Människor luktar inte alltid så gott 😦

Men annars så! Älskar tanken på att jag och Nils och Bo snart ska få träffa honom, den lille. Så himla spännande att se vad han är för någon. Blir helt överlycklig när jag tänker på det och att vi har ett helt liv framför oss, tillsammans.

3 reaktioner till “Ett preggos försvarstal

  1. Usch och fy, det är ju enbart jobbigt där på slutet när man är gravid 😦 Man är bara trött och otymplig. Hoppas tiden går fort nu!Och ja, vilken härlig grej att ni snart är fyra!! Du vet, jag tänker dagligen på att vi bestämde oss för att skaffa lillebror är det bästa beslutet vi nånsin tagit för den syskonkärleken och gemenskapen är helt oslagbar. Det är det finaste som finns.

    Gilla

  2. Karin – jag blir så glad av att se bilder på dina fina killar ihop. Längtar efter att få se Bo med sin bror. Det är en av de grejerna jag längtar allra mest efter. Olga – 12 veckor låter lite, men tre månader låter som en eoooon. Ska tänka i veckor. Veckorna brukar faktiskt gå rätt fort. Till exempel är det redan tisdag lunch snart. Det betyder att helgen är här när som helst och då är det mars.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: