De är så oförstående, så totalt oförstående, till att de ska ha gjort något fel. För ingenstans har de fått lära sig att det är fel att göra så här. De hade ju bara kul. Det var på skämt. Och mitt hjärta går sönder samtidigt som jag kokar av ilska och vill skrika och slåss.

Det här har jag missat helt.

Det är det vidrigaste jag tagit del av på länge. Men jag hoppas att många orkar ta ett djupt andetag och ta del av det. Titta på videon. Kolla på CNNs inslag. Läs tweetsen och debattartiklarna.

Och så kanske det kan bli bättre sedan. Nästa gång. Och så kanske vi kan sluta säga att ”man får ta ett skämt” och ”har du ingen humor” eller tycka att folk överreagerar som ifrågasätter objektifiering av kvinnokroppen.

5 reaktioner till “De är så oförstående, så totalt oförstående, till att de ska ha gjort något fel. För ingenstans har de fått lära sig att det är fel att göra så här. De hade ju bara kul. Det var på skämt. Och mitt hjärta går sönder samtidigt som jag kokar av ilska och vill skrika och slåss.

  1. Alltså, sjukt vidrigt och hemskt. Men det förvånar mig inte. Har du läst Flickan och skulden av Katarina Wennstam? (Om inte, läs!!) Det finns ett fall i den som liknar det här, från ett svenskt litet samhälle där en tjej blev våldtagen av två jämngamla killar på en hemmafest. Hon fick bl.a. en krycka uppkörd i underlivet och blev sen, när våldtäkten polisanmäldes, kallad för \”kryck-horan\” i skolan och på byn. Alla tog killarnas parti. De var ju såna \”fina killar\”. Ibland tappar jag hoppet om mänskligheten.

    Gilla

  2. Annika – tack, skrev under på stuberten. Ewonne – har läst den. Och är på något vis precis som du inte jätteförvånad över det som hänt nu. Men det är så fruktansvärt vidrigt att det är omöjligt att inte bli helt MEN VAD I?!!! Olga och Jenny: ja, jag orkar liksom inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: