Nya intressen i och med hus

I går överlät vi vår lägenhet och fick in peng på kontot. Förutom en jobbig grej med flyttstäden (lång historia kort: städfirman vi anlitat levererade under all kritik och ställde till det för de som köpt vår lägenhet och jag fick utmana den här rädslan hos mig själv: konflikträdslan) så kändes det så oerhört skönt att få som ett bokslut på den här flytten. Framför allt ekonomiskt. Jag har haft fladdrig mage hela sommaren över hur det kommer att se ut på kontot när allt är klart. Vi fick liksom in handpenning på försäljningen av vår lägenhet vid midsommar och hade då pengar av typen ”stor summa som ska vidare in i ett nytt köp när vi hittar något att köpa” på vårt vanliga konto i flera månader. Och sedan fick vi ta ett ”mellanlån” för perioden då vi ägde både huset och lägenheten, vilket gjorde oss sjukt skuldsatta ett kort tag.

Det har inte sett ut som vanligt på kontot på mycket länge, så att säga. Och jag som är ganska orolig för det mesta är liksom helt bisarrt orolig just för ekonomiska grejer, så det har känts så läskigt att inte ha koll på hur balansen blir när allt är klart och betalt.
Men nu är det alltså fixat och det känns så skönt att ha koll igen. Och vi kommer att kunna köpa både en avfuktare till tvättrummet och en frysbox till källaren utan att bli bankrutt. Skönt. 
Andra grejer som hänt sedan sist är att jag blivit tokig i att källsortera. Visste ni att om man bor i hus och har en soptunna så töms den bara varannan vecka? Det visste inte jag, men det är ju en fantastisk motivationskälla till att börja återvinna och sortera sina sopor. Alltså, vi har ju alltid källsorterat typ glas och batterier. Men nu jävlar är det inte mycket som inte sköljs ur och stoppas i särskilt påse. Plast, kartong, metall, matavfall osv. Än så länge hänger allt i källartrappan och ser fult ut, men jag ska nog fixa en piffig återvinningsstation vad det lider. 
Jag har också köpt något jag velat ha länge: en dymomaskin. Så nu kan jag göra sådana här fina etiketter.
Nils säger att han tror att jag kommer att gå till överdrift och ”börja märka allt”. 
Jag förstår inte vad han menar.  
Och så har barnen blivit friska. I alla fall nästan. Bossa lider inte alls av prickarna längre och jag tror att skorporna kommer att falla bort i natt eller i morgon. Bubberiet ligger en till två dagar efter Bo, men han är också på god väg. Så nu har vi testat vattkoppor. Det var ej så kul, men det ska väl göras någon gång. Om man inte bor i Tyskland som min bror, för där vaccineras man mot det. Känns som något vi borde kunna ta efter, eller? 

3 reaktioner till “Nya intressen i och med hus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: