Han har inte visat sig sedan dess. Skäms väl.

En sak jag varit så glad över är hur enkelt det var att ta över katten som redan bodde i huset när vi flyttade in. Han, Smilla, verkade bara tänka att ”jaja, nu kom det nytt folk, men så länge de ger mig mat är det lugnt”.

Han accepterar liksom allt, från Bossas hårdhänta ”gos” till att sova på soffan och inte i våra sängar. Och så äter han bra av både kladdig och torr mat och går ut och kissar och bajsar. Ibland är han borta över natten på äventyr, men han kommer alltid tillbaka. Så himla mysig är han! Spinner och kelar och är liksom snäll och klok.

Fram till i dag, då. I dag bajsade kattskrället en stor hög i lillebrors säng. Det luktade sjukdom på hela övervåningen när jag kom upp och när jag upptäckte den kletiga högen, som skrället hade försökt gömma genom att vika babynestet som låg i sängen, hade jag nog kräkts om det inte var så att lillebror förekom mig. Ja, Ben kräktes upp hela maginnehållet i samma sekund som jag upptäckte bajset. Vet inte om han spydde på grund av doften eller för att han precis hade slagit rekord i grötätning (1,5 portion). Hur som helst fick magmunnen nog och jag fick torka kräks från alla möjliga delar av rummet.

Tur i oturen var att bajset bara träffade just babynestet, så när jag slängt det (synd att kasta bort den enda grejen jag någonsin sytt, menmen), lagt sängkläderna på tvätten, vänt på madrassen och vädrat så var det mesta av bajsincidenten bygones.

Annars då? Häromdagen synade jag Bossas avföring i pottan noggrant. Hon hade klagat över kli i rumpan och jag anade att det kunde vara sådana där härliga springmaskar som jag hört att förskolekids får. Men jag hittade inga vita maskar. Tänkte att jag skulle berätta när jag ändå var inne på temat.

Det är roligt nästan jämt med barn. Och djur.

7 reaktioner till “Han har inte visat sig sedan dess. Skäms väl.

 1. Uäck, stackars, stackars dig!Det är också bra att kolla nattetid eftersom springmasken gärna kryper ut nattetid och lägger sina ägg i ändtarmsöppningen. 😮

  Gilla

 2. Uäh. Hoppas det var en engångsföreteelse. På tal om mask hade vår S:et det för ett tag sen. Då skröt Tintin för alla (förskolan, svärföräldrar, kompisar) om hur hennes storasyster hade väsande ormar i sitt bajs och rumpa. Kändes soft.

  Gilla

 3. Åsa – NÄMEN FY vad otäckt det där lät. Ägg. Ryyys. Ania – vissa kan vara jag också…Josefine – alltså jag måste få träffa den där Tintin någon gång. Verkar så rolig.Kakan – eh, funny way of showing. Men hoppas!

  Gilla

 4. Bajs i säng el dyl är typ alltid en sorts protest, men det kan ju vara bra att ha en kattlåda inne också om Smilla inte vill gå ut vidgånget väder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: