Jag stänger in mig med den här högen, okej?

Kolla vad jag hittade i flytten! Mina gamla Darlings. 

Jag vet inte hur det är med er, men jag står nästan alltid handfallen när jag ska välja tidning. Kommer ut med någon mode- eller livsstilstidning eller kvällstidningsbilaga som gör mig arg eller trött. Känns inte som att jag befinner mig i målgrupp för någons försök längre. Eller så har jag bara inte testat rätt magasin? 
Är det någon som också älskade Darling som har hittat något i modern tid som är lika eller nästan lika bra? Tipsa gärna! Eller … är det inte dags för en ny Darling? Någon mer som saknar? 
I väntan på det läser jag om mina gamla nummer och får svindel. Av det här till exempel. Håkan Hellström hänger en hel dag med Marit Bergman (då Liv-Marit Bergman) i en intervju från dagarna innan han slår igenom. 

Eller det här. En 13 år gammal artikel om nya uppstickarna Sverigedemokraterna. Tänk hur det blev. Fy fan. 

13 reaktioner till “Jag stänger in mig med den här högen, okej?

 1. Jag brukar stå vid tidningshyllan i affären och bara sucka. Finns inget som är i klass med Darling. Konstigt, jag tänker att vi var en del som läste och säkert skulle köpa direkt om det kom något liknande. Men suck, en hänvisas till mama…

  Gilla

 2. Slängde några helt trasiga Darlingar nu pga flytt. Sparat mångs dock. Saknar den där jävla tidningen varje dag sen de la ner. Hur kan ingen startat nåt liknande? HUR? Min dotter är tio månader, tills hon växer ur KP vill jag att någon tagit tag i det här.

  Gilla

 3. Men du, Maria, kan inte du och jag starta en likvärdig?Eller är man för gammal om man är över 30?Jag saknar också Darling. Varje dag. Köper mycket tidningar, men är less på varenda en och får mindervärdeskomplex varje dag.

  Gilla

 4. Darling!! Älskade att ha en tidning som var som en kompis (en lite coolare kompis). Gud så jag saknar. Köper väldigt sällan tidningar och om jag gör det blir det typ Filter eller typ… serier. Eller jo, jag prenumererar på Bang – men den är ju inte \”kul\” som Darling var.

  Gilla

 5. Ida A – gud, vi får verkligen hoppas att det löst sig till dess.Bondhustrun – vet du, det är min dröm. Fast trots journalistutbildning och att jag har jobbat både som reporter, redaktör och projektledare på/för tidningar så tänker jag att \”inte kan väl jag\”. Är rätt långt från en DIY-tjej, tror jag. Men jag önskar …Jag tror definitivt inte att vi är för gamla. Anonym – tack för tipset om Bust. Ska kolla upp på stuberten.

  Gilla

 6. Har inget tips tyvärr..men åh vad jag tyckte o att läsa syrrans Darling.. Nu läser jag mammas vi-tidning när jag är där och hälsar på: ´hej pensionär´/Majsan

  Gilla

 7. Darling är fanime unik. Jag har också ett gäng, som jag dessutom digitaliserat! Alltså skannat in så att de blir pdf-filer. Jag önskar att någon (kanske jag?) skulle skapa ett motsvarande SVT Öppet Arkiv med svenska tidningar, då skulle Darling ha en given plats.

  Gilla

 8. jag missade helt darling. en ordentlig miss känner jag när jag ser vilken typ av artiklar den innehöll. sökte just på tradera, men hittade inte en enda..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: