Jag köpte asmycket jultidningar i ett infall av panik häromveckan, det borde ju räknas för något?

Det här med att bo i hus gör att vi plötsligt har en relation till våra grannar. Vi vet redan vad flera heter och jag misstänker att vi kommer att grilla och dricka vin med dem när det blir sommar (eller har jag drabbats av en väldigt romantisk bild av att bo i villakvarter?). Tidigare visste vi inte mer om våra grannar än att de borrade på olämpliga tider, typ.

Det är ju trevligare på det här viset, det är det, men det öppnar också upp för en del awkward social moments, inte sant?

Okej, jag kanske är något av ett praktexemplar när det gäller awkward och känner igen mig i allt på den här listan, men jag måste ändå få dryfta en grej här.

Trick or treatande … det är i dag det händer, va?

Vad exakt kan jag vänta mig?

Betänk att vi bor i ett villaområde som kryllar av barn. Det är studsmattor i varenda trädgård och man ser tre till elva-åringar precis hela tiden från cirka klockan 14 om dagarna.

Hur många bus eller godis-sällskap kommer att dyka upp?

Vad förväntar de sig?

Jag bad Nils köpa 15-20 klubbor. Tänker att inslaget godis är att föredra. Men räcker det med en klubba? Eller förväntar de sig mer?

OCH VAD FÖR SLAGS BUS BLIR DET OM DE BLIR BESVIKNA?

Vårt hus är nästan hundra år gammalt. Jag vet inte hur mycket bus det tål.

Har de andra hushållen förberett med små godispåsar eller presentaskar med flera godisar i? Eller hembakta typ … spökmuffins? Vi har inte ens en pumpa på trappan.

Fast jag tänker på det här också: alla gamla människor. Vet de ens vad Halloween är? Det är ju inte som med påsken, att utklädda barn som vill ha godis är en livslång tradition. Vad händer med gamlingarna som blir tagna på sängen? Vad för slags bus drabbas de av?

BUHU nu blir jag orolig för alla gamla. Fan.

7 reaktioner till “Jag köpte asmycket jultidningar i ett infall av panik häromveckan, det borde ju räknas för något?

 1. Haha, jag har också nojat över detta nu i veckan (flyttade ju till hus i augusti). Har nog inte förberett så mycket tyvärr, hade hoppats att de ska komma på lördag när vi hunnit vara i affären. :-/ (har dock lite reservgodis att ta av)

  Gilla

 2. Min treåriga erfarenhet av husboende är att det inte är särskilt många som trick och treatar (åtminstone inte här i min kranskommun till Gbg). De förvirrade tonåringar som dock letat sig hit har jag erbjudit en gammal satsumas eller lite russin. Frukt är ju också godis, eller hur en säger… De har sett väldigt paffa ut och sen lommat iväg utan bus. /Häxan Surtant

  Gilla

 3. Hörde om några villakvarter som kommit överrens om att ifall det stod en tänd ljuslyckta på trappen var det fritt fram för kidsen, annars inte. Ganska smart, men ett projekt att få med alla på

  Gilla

 4. Hahaha! Åh gud vad Mikael har nojjat för det där med grannsamkvämet. Vi har bara lyckats lära känna en person på vår gård (otroligt social gård så det är vi som är konstiga antar jag). Men jag hoppas lite på att vi ska lära känna folk och ha svenniga grillkvällar samtidigt bävar jag för det eftersom jag också kan vara extremt asocial och inte alls orka snickesnacka över häcken titt som tätt. Men det blir nog bra. P.S. Har köpt hem en säck godis det här året. Förra året kom två sjukt blasé 14-åringar och höll fram hinkar. De glodde missnöjt när vi bara hade mörk choklad att bjuda på (fattar ju det … mörk choklad. Vilket piss till godispåsen). Har ej upplevt bus nån gång trots att vi varit ganska dåliga på att ha godis hemma till knattarna.

  Gilla

 5. Det kom två sällskap, men då var jag på affären och Nils satt och matade Ben. Han sa till Bossa att öppna och be om bus. Men vi fick inget bus. Bara lite skrik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: