Nyläst

Jag har glömt bort mitt löfte till mig själv om att blogga om böckerna jag läser. Så att jag kan summera vid årets slut hur många de blev och vilka som skrev dem och så vidare. Nu har jag läst två sedan sist, men det var så länge sedan att de inte känns speciellt färska i minnet längre, men here goes nothing.

Jag läste Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson till förra bokcirkelmötet. Den handlar om strävsamma kvinnor (men inte så mycket om äppelträd) i början av 1900-talet och hur de strävar. Det verkar ha varit väldigt strävt att vara kvinna då. Speciellt kvinna utan pengar. Jag läste en supertidig utgåva och kan ha blivit lite lost in translation av det gammelmodiga språket, men jag tror att jag fattade rätt om jag säger att temat för boken är strävsamhet.

En mening om varför en ska läsa boken:

För att det är intressant att lära sig om tuffa tider och den är välskriven på så vis att man nästan känner hur det luktar i vissa scener.

En mening om varför en bör undvika den:

För att nu (någon månad i efterhand) när jag tänker tillbaka på den så minns jag inte jättemycket av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: