Att vara föräldraledig kan kännas såhär också, det är bra

I dag har jag haft en så lyllig föräldraledig dag. Jag väcktes halv åtta efter minst nio timmars sömn av en glad Bo, en gullig Ben och en trött Nils. Sedan drog Nils och Bo till stan och lämnade mig med Ben som somnade nästan på en gång och lät mig i lugn och ro fixa pannkaks- och smoothiefrukost.

Sedan körde  vi det vanliga gullegull och träna nacken-rejset under förmiddagen. Och så badade jag sonen min, ty han luktade som en liten ost.

Sedan tog vi en vilsam promenad till Wieselgrensplatsen.

Där handlade jag blomjord för att ge våra krukväxter lite nytändning och detta till mig, för att ge mig själv någon slags hälsoinjektion.

Strax före tre stack jag och lille iväg för att hämta Bo. Det tar en och en halv timme, minst, men det är det värt eftersom hon trivs så bra hos sin dagmamma. Vi funderar till och med på att stryka oss från köplatserna vi har på förskolor i närheten av huset och låta henne gå kvar i Linné åtminstone fram till nästa höst. Ska fundera lite mer på det bara.

När Nils kom hem möttes han av sin favoritmat: mack-buffé. Jag är en sådan fru som varje dag funderar på vad jag kan göra för att Nils ska bli glad när han kommer hem. Det skäms jag inte för.

När barnen lagt sig gjorde jag en sak för första gången: tränade till en youtube-video. Jag har, inspirerad av Sofia, gått med i ”15 minuter om dagen”-gruppen på Facebook. Det känns som en så himla bra grej. 15 minuter är ju ganska lätt att hitta varje dag och det känns spännande att det är nya slags pass varje dag. Lite armar, lite mage, lite kondition, lite rumpa osv. Dessutom är en kvart så pass kort tid att det känns som att man kan mölja riktigt hårt.

5 reaktioner till “Att vara föräldraledig kan kännas såhär också, det är bra

  1. Hej!Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är föräldraledig. Du kan ha rätt till en försäkring som ökar pensionsinbetalningen under föräldraledigheten om du är privatanställd arbetare på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal). Här kan du läsa mer om vår föräldraförsäkring: http://www.afaforsakring.se/foraldraforsakring Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare. Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst Vänliga hälsningarRafaelAFA Försäkring

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: