Att vara hemma med en bebis och en treåring om dagarna gör att priolistan vad gäller mat ser ut ungefär så här:
– Se till att det finns mat för lilla och stora barnet hemma.
– Försök se till att lilla barnet äter på ungefär samma tider varje dag.
– Introducera något nytt för lilla barnet med jämna mellanrum.
– Ersätt stegvis mjölkmålen med mat för lilla barnet.
– Försök att variera stora barnets mat (ofta medelst lur) så att hen inte får skörbjugg.
– Försök få stora barnet att äta mer än två gafflar snabbmakaroner per måltid.
– Påminn stora barnet om att äta och inte bara sjunga/vicka på stolen/hämta leksak/trilla av stolen.
Det är inte så att man vårdar sin egen kosthållning så där asamycket.
Men det går att äta gott och nyttigt utan alltför stort mankemang även när man är i barnens våld.
Jag brukar göra i ordning en stor bytta sallad med goda och bra grejer i som jag kan slita fram och ösa ur när det ges tid för mat. I dag gjorde jag till exempel en sallad på följande grejer:
– En påse babyspenat (en sådan där färdigsköljd, för det är jättejobbigt att skölja sallad och få den att hålla sig krispig sedan)
– En tetra blandade ekologiska bönor (skölj bönorna först, annars blir det bösigt)
– Ett gäng körsbärstomater
– Morötter i småbitar
– Hackad persilja
– Pumpakärnor
– Dressing gjord på en pressad citron, olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Så skönt att ha den här burken i kylen nu. Några dagar framöver behöver jag inte tänka på vad jag ska stoppa i mig. Bara fram med burken och komplettera med något gott (gärna ostigt).
I dag åt jag burksalladen ihop med en avocado och smörstekt sparris + halloumi. Det var gott. Kollade på Modern Family till, vilket jag tycker är en rolig serie trots unkna könsroller. Slut på meddelande från min vardag.
Men du har väl en salladsslunga? Min salladsslunga står nästan med på min saker-att-rädda-om-det-börjar-brinna-lista!
GillaGilla
Jag har en, men jag tycker att den är så jobbig att diska. Mvh,Den lataste du någonsin mött
GillaGilla
HALLOUMI ÄR DET GODASTE SOM FINNS!
GillaGilla
Det är den godaste och knarrigaste osten! Men den måste stekas i smör. Mmm, smör.
GillaGilla