Men skaffa bil då, som normala husägare!

Vi var som ett väloljat maskineri i morse, Hellbjörns. Ett tidigt tandläkar(eller rättare sagt paradontologi

-)besök för mig innebar lite trix. Vi kom fram till att det enda som skulle funka var att alla fyra slog sälle till dagmamman för lämning av Bo. Nils skulle sedan följa med mig till Sahlgrenska med lille och sitta i väntrummet med honom för att kunna sticka till jobbet så fort jag var klar. 
Senast 7:45 var vi tvungna att lämna huset för att hinna. Och slå mig på tafsen om inte morgonen förflöt som på löpande band! Gröt till lilla och mamman, honungsmacka till stora och oboy till pappan. Tandborstning och påklädning utan större knorr (ja, vi fick inte på Bossa varken overall eller vantar, men lite får man ju kompromissa). Vagnen fram, promenad till spårvagnshållplatsen och hyfsat glada miner. 
Sedan hände följande: 
– All spårvagnstrafik inställd mellan Hisingen och stan pga vagnfel. 
– Sur treåring kommer på att hon fryser, men vägrar fortfarande vantar eller mer kläder. Det enda hon vill är BADA. Hon får inte bada, där på spårvagnshållplatsen, och tappar humöret helt. 
– Pappan och barnen vänder hemåt, då vi inte vet hur lång tid kollektivtrafiken kommer att vara ur funktion.
– Jag hinner som sista person med en buss i stället. Personen efter i kön blir så arg när han inte får åka med att han slår hårt på bussen upprepade gånger. Stämning: hätsk/lynch.
– Bussen går bara till Backaplan. Där råder kaos.
– Ny buss till Brunnsparken.
– Här inser jag att jag måste åka taxi. Ringer en sådan.
– Hinner till avdelningen för paradontologi med en minuts marginal.
– Blir undersökt i tio minuter. Får veta att jag inte behöver göra något åt min knasiga tand. 
– Betalar 881 kronor och åker hem för att avlösa Nils med kidsen.
Bättre start på dagen kan jag tänka mig.
Roligare saker att lägga 881 kr + taxi på kan jag också tänka mig. Till exempel:
– Körlektion.
– Lagfart.
– Dränering. 

Nu ska jag försöka bada den här, som inte bara är förkyld och är mitt i en wonder week-fas. Han har ögoninflammation också.

7 reaktioner till “Men skaffa bil då, som normala husägare!

  1. Usch låter drygt det där. Men har inte du körkort? Bil är rätt soft ibland. T.ex. för att storhandla och åka till olika ställen med barnen.

    Gilla

  2. Elin – tack! I dag är en mycket bättre dag.Hanna – oj, förlåt!Ania – jo, jag har körkort. Men vill inte riktigt skaffa bil eftersom det verkar så dyrt. Plus att det känns bra för miljön och konditionen att vara utan. Sofia – jag med! Och svettig. Väldigt svettig.Petra – eller hur. Det var en man såklart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: