Fråga mig!

GudÖH, märker ni att jag är helt slapp med bloggeriet? Jag tycker ju om att blogga. Förut gjorde jag det alltid utan att tänka efter före. Blev mycket oftare då. Är det antidepp-pillren som gör mig så här eftertänksam och seg?

För att slap myself ut ur det här så undrar jag om någon undrar något. Vad som helst! Vad tjänar jag? Vad röstar jag på? Hur mycket väger jag (fast så tråkigt tror jag inte att någon som läser här skulle fråga)? Vilken är den godaste ölen? Varför är jag så ängslig? Vad tycker jag om overnight oats?

Jag lovar att svara på allt!

Ps: Bossa tog bilden som får illustrera det här inlägget. Fin va? Hon önskar sig en kamera i julklapp. Kanske ska släppa till på det.

18 reaktioner till “Fråga mig!

 1. Hej Maria, jag är en trogen men (hittills) hemlig läsare av din blogg!Älskar hur du skriver och vad du skriver om. Min favvogrej är nog alla maträtter du kallade Bossa när hon var mini. \”Hej du, fiskaladåb\” tänker jag ofta när jag ser tjocka bebisar sitta och glo i vagn och skrockar åt din uppfinningsrikedom. Vilket osökt leder oss till min fråga. Jag är själv journalist och marknadsförare, älskar att skriva och drömmer våta drömmar om att få grymma copy-skills. Alltså det är inget jag bara skriver nu – jag tänker detta ca 15 gånger varje arbetsdag. Har du nåt tips för att bli bättre? Bra kurs/bok/föreläsare/inspiration/etc etc? (och säg inte ”naturbegåvning”, det är liksom försent) (har dock journalistikutbildning)Ps. lova att fortsätta skriva!

  Gilla

 2. Förlåt om du redan avhandlat det här men jag skulle vilja veta två saker. Dels hur du och Nils träffades (frieriet är episkt, det har jag inte glömt!) och dels om du har några tips på vegetarisk mat. Om man nu råkar älska kött men vill äta mer vegetariskt, hur sjutton gör man för att inte hamna i något kikärtsbiff- och linsgryteträsk?

  Gilla

 3. Från en nybliven husägare till en annan så undrar jag då: Kan du ta det på allvar? Att du är HUSÄGARE? Eller tänker du också att det är typ dolda kameran, och att någon snart kommer hoppa fram bakom ett hörn och bara \”App, app, app! Tillbaka till lägenheten med dig. Du kan inte det här.\”?

  Gilla

 4. Jag är också hemlig läsare, tack för din blogg, den har hjälpt mycket mitt första år som rätt skakig förälder. Jag fick familjelivsförbud och började därför läsa bla fin blogg, mycket bra förbud! Jag skulle vilja veta mer om hur barnen äter och hur du tänker kring deras mat. Har själv en vegetarisk liten unge som just nu äter allt men hur hanterar en om det förändras. Hur har folk i er närhet reagerat, tycker det är ett himla tjat på tex mina släktingar om att barnet borde få bli allätare medan jag tycker att den är det, den äter ju allt jag äter? Hur tänker du?

  Gilla

 5. Tvåbarnsfundering, var det självklart för er med syskon? Var ni överens? Orkar man två på en gång? Här i hushållet är vi väldigt kluvna. Tack för fina bloggen!!

  Gilla

 6. Okej, igen:är helt pepp på att få fråga! Älskar din blogg så himla mycket, den ligger på topp fem av de runt 100 jag läser. Här kommer mina frågor:1.) Blev tvåbarnslivet som du trodde?2.) Har du något mål med din träning?3.) Svar på alla frågor du själv ställde!4.) Ni verkar göra som vi gör på helgerna – en sovmorgon var. Dock märker vi att först sover en till ca tio, sen går det en timme och då ska Fimpen sova, vilket innebär att dagen startar typ klockan två och det är så himla ovärt. Det kanske ändras när vi flyttar till hus och inte måste ut på stan tillsammans för att göra något med helgen, utan kan hänga i hus och trädgård. Hur resonerar ni?5.) Kan du inte ta lite bilder i och på huset?6.) Dina topp fem-bloggare?7.) Läser du några bloggar du skäms över?8.) Kan inte ni sälja ert hus och flytta ut på landet och bli grannar med oss?Nu har jag glömt mina andra frågor. Återkommer kanske!

  Gilla

 7. Jag vill veta hur din springkarriär ser ut, hur du hittar tiden till att springa med två barn och vad du lyssnar på när du gör det. Alltså springer. Inte gör DET. Det vill jag inte veta något om. Samt vilka principer har du tullat på sedan du blev förälder? Vad tänkte du att du skulle vara hård med som du släppt och är det någon skillnad på barn ett och två där? Vi skulle ju t.ex aaaaaaldrig ge Isak godis. I alla fall inte innan han blev två och då skulle han bara få vid väl valda tillfällen. Vi började välja våra tillfällen ganska ofta efter ettårsdagen…Typ så.

  Gilla

 8. Hej!Jag gillar din blogg massa! Bor också på Hisingen, heja!Jag undrar också över det där med att skaffa syskon. Jag mådde konstigt och ängsligt efter min bäbis och är rädd för att må så igen (tror inte att det var depression, bara sömnbrist och hormoner) trots att jag vet hur underbart det är med barn.Hur tänkte ni och hur blev det?Hur tänker ni dela föräldraledigheten denna gången?Också en sista… favorit-jullåt?Kram på dig!Maja på Hisingen

  Gilla

 9. Jag håller med tidigare kommentarer om att din blogg är så himmelens bra. ÄLSKAR den. Jag undrar följande: 1. Funderar ni någonsin i banorna att flytta ifrån Göteborg eller är ni där för att stanna? 2. Tänker du gå all in när det gäller trädgård och odling och allt sånt gött till vår och sommar? 3. Funderar ni någon gång på fler barn eller känner ni er sådär biologiskt lugna med de två härliga barn ni har redan?

  Gilla

 10. Vi är liksom ni nyinflyttade i Tolered. En liten speciell grej är att vi egentligen inte visste nåt om området innan vi började kolla efter hus, på nåt sätt kändes det så avlägset…Pinsamt nog sätter vi annars en ära i att känna till städers geografier…Vi har bott i stan på olika adresser länge, liksom våra kompisar, och jag kan ärligt säga att ingen vi pratar med är bekant med Tolered. Slätta Damm möjligen. Vore kul att höra hur ni hittade hit, vad ni tycker om kvarteren och framtiden för centrala hisingen med gentrifiering etc. Läser din blogg med intresse 🙂

  Gilla

 11. Bor också på Hisingen och såg dig en dag på Emmaus och ba: \”Där är ju Bossa! Och Bossas familj!\” Och så ville jag liksom börja stalka dig, för att jag, likt många andra här, tycker du är så himla rolig och smart och borde bli min kompis (fast alltså, stalkar man kompisar? Obehaglig impuls minst sagt). Men så sket ungen på sig precis då och det var bara att dra hem utan att knappt få mer än en glimt av er. Det jag undrar är lite, vad tycker du om sånt här? Vi verkar ju vara många anonyma beundrare! Hur tar du uppgiften som idol? 😉 Sen undrar jag hur du ser på baruppfostran och sådär. Alltså förhållningssätt och så, har ni några speciella regler? Vad är det viktigaste i er uppfostran? Och lser du Jesper Juul lika neurotiskt om jag?

  Gilla

 12. Ska komma på lite kul frågor med sen, men nu vill jag mest be dig åter-länka till blogginlägg om frieriet som ovan kallades \”episkt\”. Jag hade nog inte hittat hit ännu när det hände och blev nu mycket mycket nyfiken 🙂

  Gilla

 13. Jag vill också veta mer om detta episka frieri plus hur ni tänkte när ni gav er dotter samma namn som hon som var ihop med Svennis-Ulrika gett sin dotter. Är hon er idol?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: