Jag kommer att minnas detta som livet och det kommer att kännas bra

Åh vad kul med så många frågor på förra inlägget! Ska svara på allt. Men först, en ”dagen i bilder”:

I dag vaknade jag av att Nils la en varm och ögonvarig Ben på mig klockan 7. Det var mysigt.

Vi låg och drog oss ett tag, medan far och dotter stressade iväg till tandläkaren (Bossa går fortfarande i Majorna, ska byta det där). Sedan upp och göra frukost. Gröt till den lilla …

… och overnight oats med kakao, kokos, valnötter och banan till mig.

Ganska omedelbart efter frukosten var det sovdags, för Ben hade varit uppe med sin far i brådottan.

När Ben sov tog jag en dusch, läste DN på nätet och fixade med mina kläder. Är det mest fånigt att jag har mina klänningar framme på en stång eller det faktum att jag oroar mig för om det är fånigt?

När Ben vaknade städade vi köket. Alltså, jag älskar det här köket. Så luftigt och fyrkantigt och ljus från flera håll och utgång till en jättestor altan, MEN det här med vitt golv? Vitt golv + kladdiga barn + katt … Jag har på riktigt tvättat golv fler gånger den senaste månaden än vad jag gjorde totalt under tiden i förra lägenheten. Och där bodde vi i tre år.

Sedan gjorde jag situps med den här utsikten. Hade alltså glad bebis på magen under träningen. Mycket trevligare så.

Ja, och därefter fick Ben mat och nya kläder. 

Jag fick också mat: eggs and cheese on toast. 

”Lite luft kanske vore något” kom jag på efter maten och gick ut och kollade posten och blev först ledsen och sedan arg. 

Vi tog en promenad ändå och gick till Coop i Eriksberg där jag handlade och Ben gjorde … ja, det han gör bäst. 

Hemma igen fick han testa en sådan där påse med morgonmums. Stor succé. 

Trots mangofesten i den lille käften skreks det sedan i vad jag uppfattade som en timme, men som säkert var en kvart, innan han somnade helt sönderskrikt. Jag var själv så utmattad, vid det laget, att jag behövde kaffe, avocadomackor och en stund med datorn och de obetalda räkningarna. Det är så lugnande att betala räkningar tycker jag. 

Sedan vad jag tvungen att väcka Ben för att hinna till hämtningen av Bo. Ej populärt. Missade också sexans spårvagn både dit och hem, så det blev byten och buss och tjockt med folk och … det här med att bo i Tolered och ha förskoleplats i Linné börjar kännas lite jobbigt. MEN HON TRIVS JU SÅ BRA HOS SIN DAGMAMMA. Gah, vad ska vi göra? 

Aja, efter goa en timme och trekvart var vi hemma igen och jag kunde berätta för Bossa att tomten hade varit på besök och gömt en överraskning till henne i vardagsrummet. En Pixikalender! Så bra julkalender. Ny godnattsaga varje kväll i december = lika kul för föräldrarna som för barnet. 

Sedan kastade jag i mat i lillebror och stresstrillade massa köttbullar så att den_hemlagade_måltiden™ skulle stå på bordet när barnafadern kom hem från jobbet. Det gjorde den. 
Sedan var det pyjamaspåtagning osv. 

Medan Nils la lille så lekte jag med store. Bytte blöjor på bebisen under varierat humör till exempel. 

Sedan la jag Bossa och nu ska jag köra mitt 15-minuterspass för dagen. Fast det blir två i dag, för jag ligger efter lite. 

5 reaktioner till “Jag kommer att minnas detta som livet och det kommer att kännas bra

  1. Samma kalender här med! Längtar till första luckan. Tycker absolut att ni ska byta till dagmamma/förskola närmare hemma. Det som är bra för er är bra för Bo tänker jag.

    Gilla

  2. Vad kul att alla har köpt Pixikalender!Hanna – det var faktiskt pga dig jag köpte den. Trots att du skrev att du inte köpt den. Jag är rätt säker på att Bossa skulle gilla förskola. Hon älskar ju barn och helst många på en gång. Är bara så rädd för att … tänk om hon inte gör det? Tänk om hon kommer att gråta och sakna Ulrica (dagmamman) och hennes gamla kompisar och så går det inte att gå tillbaka för att hennes plats är tagen? Äsch, det kommer ju att bli förskola förr eller senare. Ska bara bestämma oss för när. Detta kollektivtrafikkaos som är vintergöteborg gör att det lutar åt ett \”förr\”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: