Fler svar!

Åsa säger:

Förlåt om du redan avhandlat det här men jag skulle vilja veta två saker. Dels hur du och Nils träffades (frieriet är episkt, det har jag inte glömt!) och dels om du har några tips på vegetarisk mat. Om man nu råkar älska kött men vill äta mer vegetariskt, hur sjutton gör man för att inte hamna i något kikärtsbiff- och linsgryteträsk?

Hej! Jag och Nils träffades för drygt tio år sedan (sak jag tänker på ibland: hur skulle jag hantera ett liv som skild? Det fanns ju liksom knappt internet när jag var singel sist) när jag gick på JMG i Göteborg och han läste matematikprogrammet (detta hoppade han senare av). Min bästa klasskompis Lena var nära vän med Nils kompis Martin och de tussade ihop oss. Tyckte att vi skulle passa ihop.

Jag gillade Nils från början, men var skeptisk pga 1. han hade en MUF-pin på jackan/tröjan (tur att en kan ändra sig, va) och 2. han var ihop (hej Zara som läser här nu!).

Men what is meant to be is meant to be och efter några badmintonmatcher och öl-kvällar som inte ledde någonstans så tog Lena och Martin i med hårdhandskarna under en tacokväll och styrde upp ”snurra flaskan” och lämnade rummet när jag snurrade på Nils. Och så gjorde Nils slut med sin tjej och så gick det väl säkert fyra månader tills han försynt frågade om det var okej att han sa till sina kompisar att vi var ihop nu varpå jag lite förvånat undrade om vi inte varit det i fyra månader redan.

Här kommer mina bästa vegetariska rätter:

– Tomatsoppa
– Pasta med tomatsås
– Egentligen vad som helst som är tomatigt och tillagat länge och gärna med parmesan och/eller pecorino samt basilika
– Avocadopasta
– Pasta med ost/vitlök/olja
– Pannkakor
– Falafel
– Löksoppa
– Omelett (går att variera i oändlighet ju)
– Mackor (se omelett)
– Sallader med bönor och ost
– Spenatsoppa med ägg
– Potatisgratäng
– Pizza
– All slags mexikansk wrap-aktig mat, fast med köttersättning (quorn/sojafärs) i stället för kött (tacos/enchiladas/tortillas etc)

Jag är ingen vegoexpert och inte heller vegetarian, men jag försöker äta vegetariskt mycket oftare än vad jag gjorde innan jag började tänka på det. Köper jag kött så köper jag ekologiskt och närproducerat. Köper ”bra” hellre än ofta och undviker det jag tycker är ”onödigt slentriankött” som till exempel påläggsskinka och kött på pizza.

Det jag alltid vill ha hemma, för att alltid kunna laga något gott vegetariskt, är:

– Ägg
– Smör
– Mjölk
– Mjöl (nu kan man göra pannkakor)
– Parmesan
– Basilika
– Persilja
– Citron
– Körsbärstomater
– Krossade tomater
– Vitlök, schalottenlök, gul lök
– Matlagningsgrädde
– Olika bönor på burk
– Olivolja
– Grönsaksbuljong
– Pasta

Smaker som jag tycker passar bra ihop:

tomat + basilika + parmesan
smör + salt + parmesan
tomat + balsamvinäger + socker
citronskal + grädde

Här har ni en bra matvegoblogg.

Lisa lägger också ofta upp smarriga recept och ska släppa vegetarisk kokbok.

Lisa undrar också:

Från en nybliven husägare till en annan så undrar jag då: Kan du ta det på allvar? Att du är HUSÄGARE? Eller tänker du också att det är typ dolda kameran, och att någon snart kommer hoppa fram bakom ett hörn och bara ”App, app, app! Tillbaka till lägenheten med dig. Du kan inte det här.”?

Haha, nä! Jag kan inte ta det riktigt på allvar. Jag får för mig att grannarna tittar och tänker ”men de där är ju inte vuxna nog för detta”. Köpte jättemycket jultidningar av en i något slags försök att cementera oss i grannskapet.

Johanna säger:

Jag måste få veta vad som ligger bakom bloggnamnet?

Det är ganska tramsigt, men i samband med att jag startade bloggen var jag och min kompis Anton på väg till Warszawa på en weekendresa och gick runt och svängde oss med polska ord. Vi kunde inte så många, men vi kunde ”futro” som betyder päls och ”dobre” som betyder ”bra” ungefär. Så vi sa ”dobre futro” en massa och jag kom inte på vad min blogg skulle heta, såatte… Men nu i efterhand tycker jag att det passar rätt bra ihop med adressen bradpittsarmpit. Det är väl bra päls där? Bradpittsarmpit valde jag bara för att det lät roligt.

7 reaktioner till “Fler svar!

  1. Hahaha angående bloggnamnet! Här har jag gått omkring och tänkt att 'det säkert är latin och betyder typ vår framtid'. Skönt att man kan vara anonym. *skrattar och skäms och skrattar lite till*

    Gilla

  2. Ps. Äntligen verkar jag kunna kommentera utan massa problem. Har velat skriva typ en miljard gånger men sällan lyckats pga sketajobbigt tekniskt strul med kommentarsrutan i IPhone. Så ja, hej på dig Maria! Jag gillar din blogg (& äntligen kan jag säga det också).

    Gilla

  3. Tips och inspiration : )http://vegoteket.sehttp://www.pintomagasin.sehttp://www.vegankrubb.sehttp://vegania.nethttp://vegoriket.sehttp://www.vegokoll.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: