You’ll never walk alone

Hepp – här kommer asamånga bilder från Liverpool.

Första dagen, torsdagen, blev en ganska svettig resdag mest. Orkade inte göra något annat än att handla på Tesco och äta lite skräpmat när vi väl kommit fram till lägenhetshotellet. Men på fredagen, efter – ja, detta tål att upprepas – T O L V timmars oavbruten sömn var jag redo för Liverpool. Vi inledde med frukost och lite promenadstros följt av det bästa jag vet: att dyka in på en pub som verkar mysig, med Nils, och slå sig ner med en öl och någon lokal gratistidning och karta över staden och staka ut vart vi ska ta vägen. Älskar känslan av att man är i början av en härlig stund. Härlig långhelg, i detta fall. 

Det här blev vår första pub och den återkom vi till flera gånger. Så trevlig. 

Sedan gjorde vi det vi gör bäst när vi är i en ny stad: går från second hand-butik till second hand-butik och bryter av med öl på sunkpubbar när vi behöver tömma blåsan. Liverpool var sprängfullt av såväl bra vintagebutiker som härliga sunkställen, så vi var som i himlen. Just den här hade en pytteliten beergarden med rolig skylt. 
Provade lokalbryggda biror som sig bör. 

Rätt härligt att umgås med ens favoritperson också, och påminnas om varför han är det. Ens favorit, alltså. Hemma är det så himla mycket logistik och ”driva projektet familjen” hela tiden. Blir inte så mycket ork över till att ha det gött och låta huvudet tänka andra tankar än ”vem tar vilket barn och vad ska vi äta i veckan, vad behöver handlas och vems tur är det att få sova”. Men den här helgen, så. Massa andra tankar.  

På en av second hand-butikerna, där jag köpte två klänningar, en kjol och en blus (visar sedan), tyckte jag att butikspersonen såg ut ungefär som mig och Nils så jag bad honom ge oss sin favoritpub i Liverpool. Han skickade oss till The Pilgrim. 

Det var rätt härligt, med billig flottig mat och gammal inrökt stämning. Så kul att fråga folk om deras favoritställen och sedan gå dit. Bra med små städer där man lätt kan göra så. Traska överallt, alltså. 
Vårt hotell låg mitt i smeten, så det var enkelt att gå hem och byta om till en av de nyinköpta (begagnade) klänningarna före middagen. 
Fredagskäket bokade vi för övrigt redan hemma i Sverige. Jag älskar ju Jamie Oliver, så när vi nu åkte till en stad där han driver business ville jag inte missa chansen att gå på hans restaurang. Jamie’s Italian heter den i Liverpool. 
Vi åt trerätters som vi förbeställt från Sverige via excelfiler (!). De ville också att vi skulle ringa in våra kontokortsdetaljer för att kunna avlägga deposition på maten i förväg, men det tyckte vi verkade för meckigt. Vi fick boka ändå, efter lite mejlande fram och tillbaka. I alla fall: jag åt ”det vegetariska alternativet” till huvudrätt och det var superbra, men det hade varit flott om servitören hade informerat om vad det var på de cirka sju olika faten. Nu visste varken jag eller Nils riktigt vad vi åt. Men som sagt: det var gott.  

Efter Jamies restaurang hängde vi här rätt mycket. Så tursamt att vi öppnade på just den här dörren, på Bold Street eller var det var, för den dolde en utomhuspub med öppen eld och massa roliga hipsters och ett liveband. 

Smygfotade vad som måste vara Chuck Bass (?). 
På lördagen åt vi full English breakfast … 

… och gick till Liverpool FC:s officiella (av av dem i alla fall …) butik där de sålde jä-hättemycket merch. Som personolised choklad …

… och ansikten. 

Jag gick loss. Foam hand! Foam hand! Foam hand!
Och så tog vi oss till Anfield. Väldigt stort för den här personen, som älskat Liverpool FC sedan han var en gutt. Kul för mig också, med stämning och allsång osv, men ändå mer högaktningsfullt för denna.

Vi hade svinbra platser och jag fick vifta med min foam hand fyra gånger, för Liverpool vann med 4-1 över West Ham. 

Det firade vi på en väldigt trevlig bar som hette Sound. 

Låt er inte luras av det trista utseendet på de här Margarita-pizzorna. De var supergoda. Massa basilika i såsen. 

Hittade bra lektyr som vi snodde med oss … 

… och fick oss en konsert till livs. 
På Sound träffade vi också Angie … 

… och hennes kille George samt deras polare Prad. De berättade allt om sig själva och om Liverpool och tog sedan med oss ut på sina bästa ställen och bjöd på sprit och sådant. Älskar när sådant händer. Obs: menar inte ”att bli bjuden på sprit” utan när man får haka på the locals i nya städer. Så roligt. Det blev en mycket sen och mycket härlig kväll. 
Kanske lite därför åt jag pizza till frukost på söndagen.

  

Tillbringade sedan sista timmarna i Liverpool med lite julshopping (ska ha riktig gran i år och äger inte ens glitter, men efter ett besök på Pound world har vi nu supermycket pynt, hehe) och med att strosa i Beatles-kvarteren. 

The Cavern måste man ju ha kollat in när en varit i Liverpool ju. 
I alla fall, sedan blev det tåg till London och av en jävla slump kollade jag på flyginfotjofräset precis innan vi skulle hoppa på tunnelbanan mot Heathrow och HERREJÄVLAR VILKEN TUR ATT JAG GJORDE DET för vi skulle nämligen flyga från Gatwick. Det var tydligen olika flygplatser på tur och retur-resan. Blir lite skakig nu när jag tänker på hur nära det var att vi åkte till fel flygplats. Hade varit så jävla jobbigt att missa planet. Supersent på kvällen och allt. 

Ja, så vi körde lite data roaming på våra telefoner för att hitta bästa vägen till Gatwick och lyckades ta oss dit med tillräckligt stor marginal för att hinna köpa en väska till allt vårt julpynt samt kasta i oss lite pasta innan planet tog oss hem. Och vid två ungefär, i morse, var vi tillbaka i huset. Samtidigt i Göteborg hade småkottarna det bara bra. Ben har till exempel, under helgen, upplevt detta för första gången. 

Och Bossa, hon gillar att busa med morfar hon. Tror att han också tycker att det är rätt kul. 

10 reaktioner till “You’ll never walk alone

  1. Den där gröna klänningen – WOW!!! Och sen: åt på Jamies restu när jag var i Cambridge förra julen. Blev så himla, himla besviken. Kändes som om det var jippo mer än bra mat.

    Gilla

  2. Dom däringa kvarteren närmast Anfield sett från Goodison, har dom fortfarande känslan av hej-kom-och-hjälp-oss så slummiga vi är?

    Gilla

  3. Alltså, wow! Vilken resa! Tänkte in mig och Niklas i era upptåg och blev så sugen. Förutom att han inte gillar second hand och att ingen av oss gillar fotboll. Men vi gillar små pubar och vi gillar öl!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: