Jag kan alltså slippa stå i kö och så kommer maten hem till mig och det är inte dyrare än på det vanliga sättet?

I fredags skeppade vi iväg Bo till farfar och farmor i Halmstad och herregud vad det är precis som di säger, flerbarnsföräldrarna, att när en plötsligt ”bara” har en bebis att se efter så känns det nästan som innan man började få barn. Så himla enkelt och vilsamt det är med ett barn i stället för två. Ska jag bli en sådan som säger ”passa på att njuta nu” till de som inte börjat föda ut syskon än eller? NEJ DET SKA JAG INTE.

I alla fall. Helgen har tillbringats med massor av sömn (sov 23-11 natten mellan fredag och lördag!!!), långkok (bjöd Katten och Knäet på texmexafton i går), julfix, bebismys (tror att Ben tycker att det är lite konstigt att få massa uppmärksamhet av båda föräldrarna samtidigt) och städning (måste nog passa på att föreviga Bossas rum, för just nu kan man se golvet där inne).

Ja, ni hör. Härliga tider. Dock glömde jag visst av att jag har en blogg och så vill jag inte ha det.

Jag har till exempel helt missat att berätta om en revolution som inträffat i mitt liv. Alltså, detta med att man kan beställa och betala för mat och dagligvaror nätet och så kommer det hem en eller två personer dagen efter och lassa in det i hallen. Jag kanske är sist på bollen här, men detta är ju helt f a n t a s t i s k t.  Har gjort det två gånger nu, via den här sidan, och jag är som berusad av hur mycket tid och åbäke detta sparar oss.

Här är en lista över fördelarna med att handla sin mat så här:

– Vi slipper ta med oss barnen till mataffären.
– Vi slipper uppsöka mataffären över huvud taget.
– Vi slipper tänka på att kånka hem fyra liter mjölk, två paket blöjor, tusen burkar barnmat, en bal toapapper osv på våra cyklar. Med andra ord: vi har numer VERKLIGEN ingen anledning att skaffa bil. Halleluja.
– Det är fraktfritt om man handlar för över 700 spänn, vilket är väldigt enkelt gjort.
– Vi sparar pengar på detta eftersom det är samma priser som på en vanlig ICA Maxi, men risken att vi spontanshoppar massa grejs är borta.
– Vi blir bättre på att planera vad vi ska äta, eftersom vi måste tänka igenom vad vi ska handla innan vi börjar handla.
– Vi kan handla på kvällen, när barnen gått och lagt sig, och titta på teve samtidigt.
– Leveransen är supersmidig. Beställer man senast midnatt så kommer varorna dagen därpå och man väljer själv vilken tid (tvåtimmarsintervall) som de ska komma. Dessutom har den som packat varorna sett till att det som är fryst är i en påse, det som ska in i kylskåpet i en annan och frukten i en tredje osv.

Nackdelar med att handla så här:
– Utbudet är något begränsat jämfört med att gå på butik.
– Man kan inte klämma på avocadosarna.

Men ändå. Bortsett från nackdelarna så är detta en revolution. För mig. Häj!

Ps: mat.se har ej sponsrat detta inlägg. Jag har aldrig gjort ett sponsrat inlägg pga förslagen jag fårgår ut på att jag till exempel ska skriva om en bowlinghall jag aldrig besökt eller, nu senast, om en dejtingsajt. Det verkar dumt.

Pps: OM mat.se läser detta och vill sponsra mig så går det jättebra.

6 reaktioner till “Jag kan alltså slippa stå i kö och så kommer maten hem till mig och det är inte dyrare än på det vanliga sättet?

 1. Visst är det gött att handla mat så där! Helt ospinsrat, vill jag även tipsa om mathem. De här liite bättre ekoutbud. Har även prövat coop.se , men de rörde tyvärr till det lite för ofta. Så bra grej, ändå.

  Gilla

 2. Älskar hemleverans! Har också kört mathem.se. Bra eko, men dyrt jämfört med Willy's och kasst veganutbud tyvärr! Men så genial idé. Tänker 'även för äldre som har svårt att ta sig ut.

  Gilla

 3. Herregud, jag visste inte heller. Och det VÄRSTA jag vet är att handla mat. Stressångesten när man går där mellan hyllorna helt ostrukturerat och ändå alltid glömmer något jätteviktigt. Hur man om man är sån här kan undgå att känna till denna briljanta lösning är ju ett mysterium. (Dock att avo-problemet är ganska stort… men just avo kanske man kan orka handla då och då på egen hand.) Ska testa detta! Tack för tips. /hon som var allra sistast på bollen

  Gilla

 4. Nu testade vi också, var ju inga direkta problem att komma upp i 700 pix heller, bara passa på att ta tunga grejer en drar sig för att handla med cykel, som mjöl och massa konserver. Avokadosarna ser jag inget problem med att gå och handla ett nät i veckan, jag gillar ändå att köpa omogna och låta mogna hemma. Plus lite annat som de kanske inte har. Får leverans imorrn, ser mkt framemot detta.Tusen tack för tips.

  Gilla

 5. Åh! Att man kan få precis allt-allt-allt på hemkörning, och i princip vilket tid som helst på dygnet, måste vara en av de bästa grejerna med att bo i Colombia.Heja matkassar på hemkörning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: