Svar på fler frågor

Jag sitter och väntar på att Nils ska vakna så att jag får gå och lägga mig igen. Hade lillebroransvaret i natt och det gick ungefär som vanligt. Buhu vad jag längtar efter att det här ska vara över, att tänderna ska komma ut (helst alla på en gång) och att han ska börja sova hela nätter. Fy fan vilket lyft det kommer att vara för den här familjekonstellationen.

Tar några frågor så länge.

Anonym säger:

Vi är liksom ni nyinflyttade i Tolered. En liten speciell grej är att vi egentligen inte visste nåt om området innan vi började kolla efter hus, på nåt sätt kändes det så avlägset…Pinsamt nog sätter vi annars en ära i att känna till städers geografier…Vi har bott i stan på olika adresser länge, liksom våra kompisar, och jag kan ärligt säga att ingen vi pratar med är bekant med Tolered. Slätta Damm möjligen. Vore kul att höra hur ni hittade hit, vad ni tycker om kvarteren och framtiden för centrala hisingen med gentrifiering etc. Läser din blogg med intresse 🙂

Nämen hej! En granne, alltså? Vilken gata? Vi bor på Kalmargatan. Vi kanske kan hänga? Har du boarn? Hehe.

När jag flyttade till Göteborg första gången, 2001 tror jag, så bodde jag under några år på båda sidor av Vågmästareplatsen och jobbade för bemanningsenheten i Lundby. Då körde jag en del hemtjänstpass i Tolered, så jag har varit här förut. Därmed inte sagt att jag ”kan” området. Det kan jag verkligen inte och varje gång vi går utanför dörren ges det möjlighet att upptäcka en ny gatstump bara genom att ta vänster i stället för höger eller så.

När vi började leta hus var Hisingen inte ett alternativ. Främst för att Nils inte visste något om ön och knappt hade varit på den, men också för att det kändes lite off. Men efter ögonöppnande research i form av vad hus med våra krav kostar i Göteborg så blev Hisingen plötsligt högaktuellt. Våra krav (eller önskemål) var:

– på spårvagnslinjen
– cykelavstånd till stan
– friliggande
– friköpt tomt
– tre sovrum på samma våning

Ett hus som uppfyller samtliga punkter på ovanstående lista är ej billigt, om en säger. Men på Hisingen fanns det fortfarande en sportslig chans att hitta det, kom vi på. Och så gjorde vi det. Och så visade det sig att vi skulle trivas så himla, himla bra. Det är ju så mysigt här! Kuperat och olika hus överallt. Och massa parker och lekplatser på krypavstånd. Och Nils cyklar till jobbet (vid Kungsportsplatsen) på en kvart och spårvagnshållplatsen ligger inte längre bort än att det går att promenera dit med en trilskig treåring utan barnvagn.

Vad frågade du mer? Just det, om gentrifieringen och så.

Jag tänker att det kommer att göra att den där sportsliga chansen att hitta ett hus till överkomligt pris på Hisingen kommer att minska i framtiden. Och det är trist. Annars tänker jag att det är kul att det finns en saluhall på promenadavstånd och rätt gött att porris-butikerna kring skumraskkvarteren försvinner. Och så tänker jag att jag hoppas att de flesta av alla nya hus som byggs kommer att rymma hyresrätter och inte köpebostäder. Ungefär så. Vad tänker du?

3 reaktioner till “Svar på fler frågor

  1. Älskar hisingen, bor nära wiselgrensplatsen.Aldrig heller tyckt att det var ett alternativ, men stora lägenhetr är rätt svåra att hitta till en rimlig kostnad(bor kollektivt) men nu bor vi i en 5a med en löjlig låg boendekostnad.Nu letar vi hus här! Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med denna kommentar men….Gillar hisingen, gillar din blogg!

    Gilla

  2. Hej!Jo, jag har boarn :), en tjej som är 1 år och 8 månader. Vi håller som bäst på att kravla oss upp från en helvetesjul bestående av vattkoppor, magsjuka och influensa. Julfirandet blev ganska lika med noll. Skulle också haft första egna granen, första julfirandet i egna huset osv. men det bidde inte nåt med det. Bitterheten har dock börjat lägga sig så smått. I alla fall lite.Gällande Tolered, som sagt så tyckte vi det var otroligt off när vi började kolla men insåg mer och mer att det inte var det. Vår kravlista såg ut ungefär som er. Hade också tänkt oss längs spårvagnslinjen men så hamnade vi på visning i ett hus som tickade i varje box och mer därtill. Då slog vi till och hamnade på Gamla Björlandavägen. Nära busslinjerna så det är smidigt också. Vi bor inte långt ifrån det lilla \”torget\” med Mohlins konditori bla. som jag såg att du tipsade om i nåt sammanhang.Goda grannar är ju alltid trevligt – kanske lekplatshäng om vädret artar sig?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: