15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

Att förflytta sig i lokaltrafiken med barn. Eller egentligen att förflytta sig i lokaltrafiken punkt.

Lista över vad jag tycker är ett dåligt beteende i lokaltrafiken:

– Att gå på innan alla som ska kliva av har gått av. Jag vill minnas att detta nästan aldrig hände när jag bodde i Stockholm. Men i Göteborg: heeela tiden. Folk står som iglar på dörren och knör för sitt liv.
– Att ta sista barnvagnsplatsen med sin barnvagn när någon stått och väntat längre än du själv, med sin barnvagn.
– Att sitta på yttre sätet när ingen sitter på inre.
– Att låta sin väska sitta på sätet.
– Att prata JÄTTEHÖGT med sin kompis.
– Att prata JÄTTEHÖGT i sin mobil.
– Att tugga JÄTTELJUDLIGT på sitt tuggummi.
– Att äta mat som luktar jättemycket.
– Att se ut som att personen som kliver på med barnvagn är världens jobbigaste person för att man måste flytta sig från barnvagnsplatsen.

Puh. Skönt att let out some steam.

Det här är en del av Lisas bloggutmaning. 

5 reaktioner till “15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

 1. Min värsta tid i Göteborgs kollektivtrafik var utan tvekan barnvagnstiden. Svettas nästan bara jag tänker på det. Alla gånger jag såg unga vitala personer bara sitta och titta när jag försökte ta mig uppför trapphelveten i de gamla vagnarna med vår satans barnvagn …

  Gilla

 2. Åh herregud, bara att LÄSA \”sitta på yttre sätet när ingen sitter på det inre\” och \”låta sin väska sitta på sätet\” fick mitt blodtryck att rusa i höjden. Mina två absolut värsta hatmoment i kollektivtrafiken.

  Gilla

 3. Håller med om allt ovanstående. Måste också lägga till \”lyssna på musik JÄTTEHÖGT i hörlurar och tro att ingen annan hör\”.

  Gilla

 4. Nu har jag knappt åkt kollektivtrafik med barnvagn(lite skäms på det, men vi bor ju utanför stan numera) men innan när jag åkte varje dag höll jag på å bli tokig på alla dom som ska på innan man släppt av de som ska av! Då brukade jag prata JÄTTEHÖGT och säga men låt oss andra gå av först då!!! Hehe kanske inte heller så poppis… Minns att när jag var liten satt en klisterlapp på dörrarna till spårvagnarna med texten \”avstigande först\” borde de sätta upp igen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: