Ben och mat och sömn

Det är väl inget konstigt att en åttamånaders vaknar flera gånger om nätterna och ibland vill äta missinatten, men vi/jag börjar tröttna på dessa sömnlösa nätter nu. Det har hänt två gånger att Ben har sovit från kväll till morgon utan att vakna mer än av the occasional napp-tapp och emellanåt somnar han om inom en halvtimme efter att han fått en nattflaska på småtimmarna. Men allra oftast är det skumpande och gråt nattetid som gäller. Ibland timme efter timme. Nils hade en riktigt vidrig natt häromsistens då Ben var vaken och olycklig/obekväm klockan 2-5. Då gråter man. Förälder som barn.

Nu har den andra framtanden kommit fram, så vi hoppas på bättre tider. Men för att gardera oss på något vis har jag i kväll testat ett nytt grepp. Gröt-efter-maten-greppet.

Egentligen tror jag inte att Ben behöver mer mat under dagen, men baraföråtesta så trycker jag in en portion gröt i matschemat så att det från och med nu (kanske, vi får se om det funkar) kommer att se ut så här:

Frukost: 1,5 portioner gröt (han älskar sin morgongröt), macka med smör att plocka med (det mesta kommer på golvet), vatten
Förmiddag: en flaska mjölkersättning till vilan (han brukar inte dricka så mycket, kanske en halv deciliter)
Lunch: en burk åttamånadersmat, vatten och ibland lite fruktpuré till efterrätt
Mellanmål: frukt och yoghurt och mjölkersättning
Middag: en burk mat, vatten
Kvällsgröt: 1 – 1,5 portion
Nattning: välling (han brukar dricka cirka 1 deciliter)

Varsågod för inlägg som säkert inte intresserar supermånga. Jag arkiverar det för mig själv som en typisk minnesanteckning.

Nu hoppas vi på detta. Han verkade inte vara för mätt för kvällsgröt iaf. 

7 reaktioner till “Ben och mat och sömn

 1. Låter mkt kämpigt med tänderna för både er och Ben. Kanske har ni redan testat men om inte; Vi punktmarkerade när det var som värst med flytande Alvedon i Vs mun just där tandsprickningen var, det hjälpte faktiskt lite.Kram!

  Gilla

 2. Åh fy i h-e vilka jobbiga nätter! Har du funderat på om det kan vara komjölksproteinallergi? Nu verkar ju inte Ben ha några andra symptom men man kan ju ha bara ett symptom och sova dåligt är ett rätt vanligt.

  Gilla

 3. Hej,tack för det här inlägget. Jag har också en åtta månaders och har inte fått sova en natt,det börjar bli slitsamt nu.samtidigt som jag håller på att med amning och mat att funka.så tack igen för inlägget.// viktoria

  Gilla

 4. Det funkade inte med gröten. Han ville äta ändå. Men han somnade om fort efter flaskan, så alltid nåt.Viktoria – jag känner med dig! Hoppas att det blir bättre snart. När jag var hemma med Bossa och hon inte ville sova (gick över relativt fort, men) så kände jag mig så jävla snuvad på föräldraledigheten. \”Det var inte så här det skulle vara!!!\” typ.

  Gilla

 5. Vi körde alltid kvällsgröt med E. Funkade bra. Däremot är jag svårt avis på Bens dagmatvanor. Kan inte se framför mig att min 6-månaders kommer att äta i närheten av det där om två månader. Han kväljs av allt och det mesta utom mammas tutte trots idog träning. Segt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: