Största anledningen till att dela lika på föräldraledigheten är inte, som många tror, att båda ska få bonda med barna

Ja jäklar. I dag har jag:

– Städat båda badrummen.
– Tagit rätt på köket efter gårdagens middag (gav Nils fritt fram att inte diska i går pga helgen som just hände) inklusive skurning av golv.
– Dammsugit hela nedervåningen.
– Plockat tusen leksaker, tvåtusen klädesplagg samt massa snorpapper från diverse golv.
– Kört en tvätt, hängt en tvätt, vikt ihop och hängt in massa torr tvätt.
– Lagat kvällens middag.
– Fixat köket igen.
– Tagit hand om och försökt mata och söva Ben, som har en ganska jobbig dag faktiskt. Han har till exempel inte ätit något sedan frukostgröten. Äta är ju annars hans bästa gren.

Och klockan är inte ens två än!

En dag ska jag starta ett företag som ska gå ut på att göra gott för världen och då ska jag anställa väldigt många småbarnsföräldrar. Fast bara sådana som varit föräldralediga.

Förutom att man skulle få jobba på mitt fantastiska företag så finns det flera andra fördelar med att ta ut sin föräldraledighet.

Som det här med att Nils snart kommer att bli världens mest effektiva markservicemaskin. Han ska snart ta över föräldratjänstgöringen efter mig och då är det han som svabbar av köket medan han leker imse vimse med lillebror, ”hinner städa lite i badrummet medan han sitter på toa” och passar på att vika örti kilo tvätt när lillebror sover och Bossa kollar på Rolie Polie Olie.

Om man ska få någon som helst kvalitetstid med sin partner, eller bara lite leisure time på kvällar och helger, så måste man nämligen ta tag i massa städ- och hemmafixarbös på dagen när man är med barnen. Man blir tvungen att lära sig att bli en maskin.

Och om bara en blir en maskin är det lätt hänt att hen blir en väldigt bitter maskin som inte tycker att hen får tillräckligt mycket uppskattning för det hen gör hela dagarna.

Om däremot båda tvingas bli maskiner så får båda två stor respekt för vad det innebär att vara den som för tillfället har maskinrollen (= är föräldraledig). Och så blir äktenskapet mycket lyckligare och mer hållbart. Enkel matematik. Vassegoa för tips!

6 reaktioner till “Största anledningen till att dela lika på föräldraledigheten är inte, som många tror, att båda ska få bonda med barna

  1. Håller med så himla mycket! Innan ungen bråkade vi om kattlådebyte och disk. Nu är det liksom bara \”Just do it\” som gäller. Vi har ju bara ett barn så en regel är också att den som inte nattar röjer undan så att det är fint på kvällen till den värdefulla vuxentiden ihop.Småbarnsföräldrar är sjukt effektiva, genidrag att anställa ju!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: