Det kommer bajs ur honom och han verkar inte undernärd, så det är väl ingen fara men ändå

Hej du misskötta blogg, vill du veta hur nästan alla luncher med Ben ser ut nuförtiden?
Okej, först frågar jag om han vill ha mat. Han brukar bli ivrig och glad då. Som en valp.
Men sedan händer något. ”Bara om jag får äta själv”, verkar han vilja säga.
Och så följer en utdragen fäktningskamp där jag försöker få så mycket som möjligt av maten att hamna i lilltruten, medan Ben gör sitt bästa för att smörja in sig med vad det nu bjuds på. 
När det inte går att lura i honom mer brukar jag sucka en stund över att jag tvättade golvet på morgonen.
Sedan undrar jag vad det är jag egentligen hoppas på när jag sätter haklapp på min son före måltider och så tar jag den kladdiga, kladdiga ungen och sätter honom i handfatet och slår på kranen, med kläder på och allt. Och så får han nya kläder och en ny dregellapp och så kan vi konstatera ännu en gång att han fått i sig cirka två matskedar lunch. Men det var en god match, det var det. 

6 reaktioner till “Det kommer bajs ur honom och han verkar inte undernärd, så det är väl ingen fara men ändå

  1. Men precis, man ser ju på honom hur bra han mår! :-)Jag tror att många barn inte tycker att det är så värstans spännande att bli matad med puréer. Prova BLW istället (Baby-Led Weaning) och ge små pyttesmörgåsar, oststänger, kokt broccoli med \”handtaget\” kvar, kokt potatis, kokt ägg osv. I början är man supernervös över att de ska sätta i halsen men de klarar det, tydligen är det mindre risk för det när de kan styra ätandet själva.Jag tror att Ben kommer att älska att få prova olika smaker för sig och tillsammans och olika konsistenser. Och kladdigare i köket kan det ju knappast bli. 😀

    Gilla

  2. Tänkte skriva \”plockmat!\” men det hade ju Åsa redan gjort. Vill ungen äta själv, låt honom äta själv. Vi gav kokta morotsstavar, haricot verts, gurkstavar och en massa frukt/bär, utöver tidigare tips. Och medan han sitter och pular själv typ hur länge som helst dricker du kaffe.Och så vill jag tipsa om att klä av honom innan lunch, och låta honom sitta i bara blöjan och kladda loss. Sedan skölja av ungen och ta på kläderna. Du tar ju redan av och på honom kläder, men det här sparar tvätt!Sjukt gullig unge, för övrigt. 🙂

    Gilla

  3. Åh, tack för tipsen! Jag testade att koka en morot och en potatis till honom i dag. Serverade lite i taget upphackat och han pillade i sig ganska bra. Och mellan tuggorna slevade jag in lite annan mat i munnen på honom. Länge sedan jag fick i honom så mycket lunch!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: