Berlin

Nu skrev jag en svarskommentar till Karin som blev så lång att den kanske ska bli ett eget inlägg. Den handlar om Berlintips och någon mer kanske vill veta? Jag testar:

Vad härligt med Berlin!!! Ni kommer att ha det SÅ bra. 

Mina favoritstadsdelar i Berlin är Prenzlauer Berg, Mitte och Kreuzberg. Man kan gå mellan dem trots att det är jättelångt (Berlin är så stort och platt), för det finns fina saker att titta på överallt. Jag har hört att Neukölln och Friedrichshain ska vara grymt också. Jag har bara hängt i östra Berlin, vilket kanske märks. 

Hur som: gå av vid Eberswalder Straße och köp en tidning på en kiosk och gå sedan ner på Kastanien allé och ät frukost på någon av uteserveringarna där. De flesta ställen erbjuder en uppsjö av olika frukostpaket som är AWESOME.

Sedan kan man gå omkring på sidogatorna där och kolla på second hand-affärer och dyka in för öl lite varstans. På Dr Pong (Eberswalder Strasse 21) kan man spela rundpingis när man dricker sin jättebilliga öl. Rekommenderas!

Om det är söndag och ni är i området ovan MÅSTE ni också gå på marknaden i Mauer park. Den är helt gigantisk och har allt, inklusive öl, mat och utomhuskaraoke (missa EJ). 

Mitte är bra om man gillar konst. Massor av gallerier överallt. Och rolig shopping kring torgen som ligger överallt. 

På ”stora gatan” i Kreuzberg (kan den heta Kreuzberg allé?) ligger massa roliga, mysiga och fina pubbar, alla väldigt gay friendly. En har rosa fluff på väggarna i stället för tapeter och på en köper man sin öl i en husvagn som man sedan slår sig ned utanför. Så himla mysigt. Kommer inte ihåg vad just de ställena heter, men om ni frågar vilken hipster som helst efter rosa fluff- eller husvagsnpubben borde ni få napp. 

Åh, härligt med Berlin. Jag vill åka dit med familjen i sommar också. Berlin ska vara så sjukt barnvänligt med över 2000 lekplatser till exempel (jämfört med Stockholm som har cirka 200).

Just det! Det finns en jättebra pastarestaurang (tror att den är vegetarisk og) som heter (Mädchen Italiener Alte Schönhauser Str. 12). Ät där!!!

6 reaktioner till “Berlin

  1. Åh tack tack tack för superbra tips!! Läste upp för Johan som blev otroligt peppad på öl och pingis. Och jag blev sugen på typ rubbet 🙂 Vielen dank!

    Gilla

  2. Husvagnen som ligger i Kreuzberg (runt kottbusser tor, den byter plats lite då och då) heter Kjosk Mvh hipster 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: