Önskerubbe: planer för sommaren

Jenny hade ett rubbeönskemål: ”Planer för sommaren” och sen undrar jag hur du/ni tänker kring resor – ni verkar åka mycket till städer och typ USA, skulle ni aldrig kunna tänka er fem veckor i Vietnamn eller liknande? Och! ”Drömresan”.

Våra planer för sommaren ser ut som följer:

– Maxa ledigheten genom att Nils går in och tar semester under föräldraledigheten och jag går in och tar föräldraledighet när han tar semester. Plus egen semester, dårå. Hoppas på minst sju veckor ihop.
– Njuta av första sommaren i huset och trädgården.
– Gå på tre bröllop.
– Och en släktträff.
– Åka till Berlin hela familjen och hänga där i en god vecka.
– Hänga i Halmstad och i Värmland, förhoppningsvis.

Hur vi tänker kring resor … åh, det är så läbbigt att tänka på ens, för jag får nästan panik på hur svårt det är att få till resor nu när det är baaarn med i bilden.

Jag älskar att resa och Nils med och det är på resande tass vi är som bäst. För varandra och för oss själva. Jag/vi älskar att resa och nästan behöver resa. Hade jag varit fri och mer modig hade jag sett till att skaffa mig en tillvaro där jag kunde resa och jobba och leva och allt hade gått ihop i ett och det hade varit som en tillvaro som hade ändrats hela tiden.

Men. Så är det inte och jag har den tillvaro jag vill ha nu, vad gäller familjen och så. Så nu är drömmen om den där fria resande tillvaron lite satt på vänt.

Angående hur vi tänker kring resor och att vi verkar åka mycket till städer och typ USA så …

… ja, vi gillar att åka till städer. Varken jag eller Nils är någonsin ute efter att slappna av eller att till exempel ligga i solen, på semester, och vi tycker båda att det ger mer (för oss) att knata runt i olika kvarter och kolla in pubar och butiker än muséer. Fast vi gillar muséer också. Men det bästa är ändå att hänga runt ”på stan”, typ, och försöka äta så mycket som möjligt av stadens smak. Ofta googlar vi (jag) innan var det finns mycket second hand-butiker och gaybarer och så går vi dit. Det brukar vara de bästa kvarteren (för oss). Hittills har det bara blivit städer i Europa och så västra USA (pga vår smekmånad), men jag skulle gärna besöka alla städer i hela världen. Städer i Europa är ju dock lite mer lättillgängligt och billigare att ta sig till än städer i Sydamerika, om en säger. Men jag hoppas att en dag (insert storartade planer om all världens farande).

Och så frågan om drömresan. Ah, drömresan!

Den lyder som följer …

… drömresan vore att:

Resa till Melbourne med hela familjen och sedan stanna kvar. För gott.

Har en så himla bra magkänsla vad gäller Melbourne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: