Berran – det göttiga

I natt vid halv två var jag hemma och i min säng och vid fyra vaknade lille och efter ett tag fick jag somna om och vid sex var det ny dag med lämning av Bo som skulle till Borås djurpark med dagmammorna och sedan har jag jobbat och nu känner jag så här: borta bra, men Berlin är bäst. Ungefär. Alltså hemma är ju allra bäst, men ska jag bort någonstans (och det ska jag ju ibland, för annars hade jag blivit så sur), då är Berlin bäst. Är så glad att jag redan har en ny Berlinresa bokad (i juli/augusti med familjen).

Eller. Av en alldeles speciell anledning är jag inte så glad över att jag bokat en ny resa redan, men det tar jag en annan gång. Jag tänkte dela upp bloggandet om Berlinhelgen i tre delar. Så här:

Berran – det göttiga (detta inlägg): det där om vad vi gjorde, var vi hängde och vad vi stoppade i käften

Berran – resväskan som svällde: det där om vad jag köpte med mig från alla marknader och coola butiker (teaser: ganska mycket grejer)

Berran – om varför Air Berlin kan dra åt helvete: jamen ett litet inlägg om varför helgen avslutades med tårarna brännande bakom ögonlocken där på Tegel i går kväll

Här kommer det första, det göttiga:

Vi gjorde mycket sådant här, gick på second hand-butiker. En bra grej om man vill klämma in många på kort tid är att gå från hållplatsen Eberswalderstrasse till Kastanienallé och sedan sticka av på Oderberger Strasse och gå upp för ena sidan och ner för andra och sedan fortsätta ett tag till på Katsanienallé. Bilden är tagen på en butik på Oderberger Strasse. Satan vad grejer hen hade där inne. Jag köpte en hatt till Nils.    
Sådant här blev det ”rätt” mycket också av, så klart. Hej!

Bland annat på Café Morgenrot, där man om man ville äta frukost fick betala ”efter förmåga”. Fint.

Första kvällen åt vi middag på en indisk restaurang i den här korsningen:  Kastanienallé/Zionkirchstrasse. Så god mat!!!
 Också: så pass stark Bloody Mary som jag beställde och som Kajsa precis smarrat på här. Massa tabasc’, hehe.
 
Amen annars då? Vi strosade jättemycket och hade hyfsat tur med vädret. Soligt och kallt. 
 Dock inte tillräckligt kallt för att skippa att sitta på uteservering och beställa in jättemycket nachos och guacamole följt av tacos klockan 23:30 andra kvällen. 
 
Här var vi då: på Santa Maria i Kreuzberg. Så jävulskt gott.
Bonus också för världens servitris som var så bra. Det fick hon se när vi betalade med ymnig dricks. Undrar just om hon kollade in vår hashtag för resan? (#tbub.)
När vi satt där på uteserveringen gjorde vi en sådan där teckning där man får rita en kroppsdel var och inte se vad de andra har ritat förrän efteråt. Elin, som ritade överkroppen, hävdade att personen är fransk och håller i en baguette. Men oss lurar du inte, din snuskis! 
Berlin är så gulligt. 
Här tyckte jag att jag var rätt gullig, när jag poserade loss i min nya klänning för en ivrigt plåtande Kajsa. Vi vred på den där lampan för att ”hitta ljuset” och hade oss. 
Mer på temat foto. Vi gick förbi en sådan här och kunde såklart inte hejda oss. 
Vilka tror vi att vi är? Niotillfem? 
Nu blir det lite osammanhängande här, för jag minns inte vad som hände vilken dag och har inget vidare flow, men en rolig grej var att jag hann med att träffa Johan och Sara som bor i Berlin sedan ett tag tillbaka. 
Vi delade på en rätt fläskig brunchtallrik över några milchkaffes på ett ställe på Kastanienallé (ja, vi var rätt mycket kring den gatan).
Och när de gått vidare till sin Pilates gick jag till Mauer Park och inväntade de andra.  När de kom (eller i alla fall de två som inte gick till Judiska Muséet) sprang vi omkring på den gigantiska marknaden och köpte skor, konst, bebistofflor, anteckningsbok och annat viktigt. Och så drack vi getränk. 
Allra sista dagen brunchade vi på Factory Girl och där satt det fina saker på väggarna. 
Så himla bra resa hade vi. Återkommer med (varning för cliffhanger) shoppingfynden och det som gjorde att långhelgen slutade väldigt dåligt (men det har vi egentligen redan förträngt, #TBUB! #TBUB! #TBUB!)

7 reaktioner till “Berran – det göttiga

 1. Fy fan vad grymt! Vi ska boka resa till Berlin nu i dagarna, ska bara invänta min syster och se om hon kan följa med, tänker att det blir perfekt sp att Niklas och jag kan gå ut en kväll, hehe. Vi åker nog typ 31/7-4/8, måste vara där över en söndag så jag kan gå till Mauer marckt.

  Gilla

 2. Ania – det mesta på Morgenrot var veganskt. Överlag fanns det så mycket bra vegetariskt överallt. Flera restauranger hade liksom det som \”norm\” och så fick man välja till kött om man tvunget skulle ha. Kunut och kofta – åh, vad gillar du? Jag kanske kan nischa några tips.

  Gilla

 3. Vad härligt allt låter! Berlin är ju fantastiskt, svårt att inte ha det gött på en weekend där. Och vad fint att ha en ny berlinresa inbokad bara sådär.

  Gilla

 4. Ja gärna! Jag är intresserad av samma som du, loppisfynd gärna halvgalna saker som en inte så ofta hittar här hemma. Bra secondhand, kläder och så schyssta hak med gott käk som en inte ruinerar sig på. Saker som är fina att titta på, bra stråk atts trosa på. Värda saker liksom. Tusen tack! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: