Dagen i bilder

Stoppa pressarna! I dag blev jag för första gången i mitt liv uppvaktad på Mors dag. Det var dotra mi som ställde upp. Hon fixade allt själv – till och med kaffet. ”Här mamma får du choklad, melon, blomma, visp, kaffe och en noshörningsteckning. Och en liten ost!”

Efter att Ben vilat förmiddag drog alla Hellbjörnar ut i naturen. 
Tänk att vi har en 4H-gård på bara en kvarts cykelavstånd ungefär.
Vi tittade på olika slags smådjur …
… och red på ett större. 
Ben testade skor för första gången. 
Och så fikade vi i kaffestugan, som mest var en bänk med lite saft på och ett kassaskrin. 
När vi var mätta på bondgård (eller doften av PONNYSNOPP, som Bo uttryckte det), cyklade vi till röstlokalen för att rösta rosa. Vi hamnade dock i fel lokal …
… så då åkte vi till Whoopsi Daisy på Wieselgrensplatsen och åt mat i stället. Samt glass. Ben var rätt intresserad av Bos glass. 
Jag och Ben försökte ringa till mamma/mormor också, men vi fick inget svar. 
Sedan handlade vi lite och cyklade mot en annan vallokal. Jackpot!
Bo tyckte att det var spännande att rösta, men hennes bror visade mycket låg entusiasm.
Sedan hem och bada ett barn i taget (Bo vill inte bada med brorsan längre).
Och nu sitter vi här. Med Barnkanalen och nykammat hår. 
Jag ger den här dagen 10 glutenfria knäckebröd av 10 möjliga. Just det: jag ska prova att leva glutenfritt en stund. Har haft så ont i magen den senaste tiden och känt mig liksom svullen i tarmarna eller något. Ska testa lite olika kostgrejs för att se om jag är överkänslig mot något. Först ut: glutenfritt.

6 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Åh, lycka till med att äta glutenfritt (vad ironiskt det låter, menar på riktigt). Vad jag förstått så tar det lite tid innan all gluten etc går ur kroppen, så det kan vara värt att hålla ut ett tag. Jag märkte rejäl skillnad först efter en-två veckor och sen efter tre månader.

    Gilla

  2. Så sjukt gullig uppvaktning! Älskar vispen du fick. :)Apropå glutenfritt, så vill den här vårdcentralsdoktorn bara tipsa om att det går att testa för gluten med ett enkelt blodprov, som har hög känslighet. Just eftersom man måste äta glutenfritt väldigt strikt väldigt länge för att tarmslemhinnan ska kunna läka helt och man ska märka skillnad.

    Gilla

  3. Vilken härlig dag det låter som! Segt med fel vallokal, men tur att ni hamnade rätt till slut!PS ang gluten. Min kompis som är läkare (och ganska nybliven glutenallergiker) säger att det inte är bra att sluta äta gluten om man inte vet att man är intolerant (eller allergisk som det egentligen handlar om eftersom det är en riktig allergi). Man kan tydligen utveckla intolerans om man helt slutar med gluten en tid, vilket ju är jättejättedåligt för tarmarna/kroppen på sikt. Nu känner jag mig som värsta hobbydoktorn som ger internettips, men ja du fattar. Kan ju vara värt att tänka på/kolla upp/ha i åtanke i alla fall. Hoppas du får bukt med magen iaf!Kram kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: