A midweek mid-långhelg to ourselves, it would be misspent somewhere else

Okej, bästa helgen ever då? Låt höra! Eller ja, jag ska låta den göra sig hörd.

Så här: i torsdags packade vi in oss allihopa i en hyrbil och körde upp till Värmland. Väl framme hängde vi med familjen Okanovic och blev duktigt bortskämda med löjligt god lasagne och härligt sällskap. Jag tog tydligen inga egna bilder, så jag illustrerar med en bild lånad från Petras instagram. Den föreställer Elvira och Bo som är på väg mot sommarstugan som vi fick kolla in för första gången. Så mysigt där alltså!

Sedan drog vi vidare, till Stadshotellet, där årets upplaga av Fastingen invigdes med pampig konsert signerad bland annat min mamma. Och efter konserten sprang Bossa ett lopp! Kaninjoggen på 400 meter. Det var så kul att se henne med nummerlapp och folk som kom för att heja på. Hon var så tagen av stundens allvar. Och som hon sprang!
Jag och pappa sprang också, fast 6 kilometer (Harsprånget). En otränad 34-åring och en 62-åring som cyklar mycket, men inte löptränat på flera år, är ungefär lika bra på det här loppet visade det sig. Vi sprang tillsammans de första tre kilometrarna. Sedan tog pappa det lite lugnare, men det skiljde inte mycket mer än två minuter på våra tider. Jag tog mig runt på  32 och 20. 
Min farmor och farfar (och faster, men hon syns inte här) hade åkt in från Degerfors för att heja på Bossa. Här pustar hon ut med dem (och glass) efter loppet. 
Sedan fick jag och Nils sova ensamma i gäststugan i mammas och pappas trädgård. Så lyxigt. Väcktes först vid halv nio på fredagen och då var det med sång och tårta, eftersom jag fyllde år. Bossa gav mig första presenten för dagen: familjeporträttet hon ritade i höstas och som suttit på Kristinehamns konstmuseum sedan dess. 
Förutom Bossas teckning fick jag så väldigt fina presenter. Av Nils (och mamma och pappa, de hade inte snackat ihop sig riktigt) fick jag sådana här husägartofflor. Äntligen! 
Av Petra fick jag Fi-nagellack. Perfekta färgen! Och av Gunnar och Ola fick jag ett poppigt orangefärgat. Kan nog bli väldigt snyggt att köra varannan nagel med dessa. 
Gunnar och Ola gav mig också den här. Har inte hört talas om den förut, men blurbarna på den gör mig mycket nyfiken. 
På tal om bok fick jag den här av pappa. Så nu kan jag snart allt jag aldrig lärde mig om semikolon. 
Liselott och Daniel tänkte på min gamla hy och gav mig serumet jag önskat mig. Räknar med att gå mot en väldigt slät sommar. 
Och Katten och Knäet bjussade på så väldigt bra present: årskort till Liseberg!!! Samt tallrikar i serien vi har.
Min fölsedag fortsatte med detta fantastiska: att ensam med sin man få bila ner till Göteborg i lugn och ro, med musik man gillar och ingen att trösta eller torka. Bara fullt fokus på pratiprat, vila och greja med telefonen (Nils körde hela vägen, hehe). Och hemma i Göteborg var vi för första gången helt ensamma i huset, bara Nils och jag. Det firade vi med att städa så där riktigt noga, med torkning av lister och diskning av kylskåpshyllor och jag tror att jag talar för oss båda när jag säger att det var som terapi. Vi drack öl också. Och när vi städat färdigt kollade vi på Penny Dreadful. Och jag somnade i soffan. Det var en helt underbar fölsedag. 
Vi hade en liten baktanke med städningsfrenesin. Dagen därpå, alltså i lördags, var det dags för vår inflyttningsfest (bättre sent än aldrig, väl?) och vi ville inte att våra gäster skulle behöva vada i träck. 
Jag tog inte en enda bild, eftersom jag var för upptagen med att springa runt och värdinna mig, men på min kompis Emilies Instagram kan man se att jag var rätt GLA’ i alla fall. 
Inflyttningsfesten genererade en ny presentskörd. Jag ville nästa säga ”sluta, ge er, jag är inte värd detta”, men det gjorde jag inte. För det var ju härligt og. Här är skörden:
Odlingskit från Ida. Jag tror att det här är en typisk sådan sak som Bossa kommer att se och göra till sin med orden: ”ÅH, TACK MAMMA FÖR ATT DU KÖPTE DEN HÄR TILL MIG!”. Vi får se. 

Finvin från Eric och Johanna. 

Så enormt god choklad från Jessica. Eller från Lindt, men ni fattar. 
Färggrann blomma från Micke och Eva. 
Micke och Eva hade även med sig denna: Nils första royalty-utbetalning! Nils och Micke spelade (spelar?) i ett band ihop och någonstans i världen sitter det flera människor och lyssnar på deras musik via Spotify eller Itunes. Kanske inte jättemånga (pengen på bilden är fem års ackumulerad royalty delad på tre), men ändå!
Och så detta. Som är så fint att jag på riktigt kände tårarna komma. Det är en tavla som Cathrin har gjort, med bilder på alla som kom på festen samt ganska många som inte kunde komma, som har gått ihop och lagt pengar till en lekstugepott. Jag är så rörd. Det är så himla fint att tänka på att det roddats med detta, att alla mina och Nils vänner, som inte känner varandra, har gått ihop. I’m not worthy, sa jag ju!
I alla fall. Den här tavlan kommer jag att titta på varje dag (har satt den i köket) och jag kommer att bli varm varenda gång. Ser ni att jag och Nils är i huset och barnen i husvagnen?

Just det, Cathrin tipsade om att man kan bygga om en gammal husvagn till en riktigt fräsig lekstuga. Det kanske är det vi ska göra? Vi får fundera på det. Först och främst ska jag scouta lekstugor på Blocket. 

Jallefall, festen var superhärlig och vädret var med oss och det grillades, spelades kubb och dracks rosé och sådant. Och samtidigt i Värmland hade barnen det bra. 
Som sagt. Helt perfekt helg för alla! Kan jag få lite mer av den, tack?

2 reaktioner till “A midweek mid-långhelg to ourselves, it would be misspent somewhere else

  1. Det var så bra allting. Och JA, ni måste komma och bo hos oss! Jag vill ta hand om er och laga mat och brunch osv till er. Och gå på Liseberg eller liknande. Bo och Elvira skulle ha SÅ kul i Kaninlandet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: