Börna

Undre inskolningsveckan (vilket går som en charm, Bossa älskar förskolan) försöker jag och Nils göra något roligt med Bo varje dag för att det ska kännas som en extra positiv och glad vecka. I hämtade jag Bo strax efter lunch och åkte in till stan och kollade lite på Kulturkalaset, köpte glass och festis, testade nya stadsbiblioteket och gick på Universeum. En riktig höjdardag, va? Men nej, det är ett idogt/otacksamt jobb att vara förälder. Vad skit jag fick tillbaka, alltså. Jag inser att det är känslor all over the place nu när det händer mycket nytt i den lillas liv och jag borde säkert vända andra kinden till och bara äta skiten, men i dag pallade jag inte. Jag sa att jag blev jätteledsen när hon blev arg och sur på mig utan att jag förstod varför och så var jag verkligen ledsen hela vägen hem och under kvällen också. Vad vill jag säga med detta? Ingenting egentligen, mer än att jag hoppas att det där jag hört om att det är bra för barn att få se föräldrarnas hela känslospann stämmer.

Det andra barnet då? Han bara går och går och går och ramlar och i dag föll han så illa att det kom blod och Nils blev orolig att tänderna strök med. Men det var ingen fara.

Han har varit mjölkfri ett bra tag nu (tre-fyra veckor?) och jag borde verkligen inte säga det här, men jag tycker att det har blivit bättre med sömnen. Visst, Nils fick en riktigt jobbig natt här senast, men han har inte vaknat och gallskrikit i vad vi tror är magsmärtor på ett tag. Kanske-kanske. Hoppas-hoppas.

Vill dock fortfarande få en allergiutredning. Har fått tid hos BVC om två veckor för att en läkare ska avgöra om han behöver en utredning. Känns lite segt. Men bättre än bemötandet jag fick hos vårdcentralen:

– Det kanske är vanlig tremånaderskolik?
– Han är ett år och tre månader.
– Men har ni provat att plocka upp honom?
– Ja.
– Får han sova i er säng?
– Ja.
– Har ni testat att ge honom vatten? Snuttefilt? Bära runt? Låta honom ligga själv? Spela musik?
– Ja, ja, ja, ja, ja.
– Barn kan vara oroliga på natten vettu.
– Jag vet, vi har fler barn.
– Han kanske är hungrig?

7 reaktioner till “Börna

 1. Åh hoppas hoppas hoppas att det hjälper. Det kan ju vara så att han inte har ont längre men vaknar av vana. Så tyckte iaf min svåger och hans fru att det var/är med Olles minsta kusin (hon är några veckor äldre än Ben och har varit mjölkfri sen midsommar typ). Så håll ut. Vad gäller Bossa så är Olle också rätt jobbig nu. Gnäller precis hela tiden och blir arg och sur för minsta lilla. Inte så roligt. Tycker att du gjorde helt rätt som visade att du blev ledsen.

  Gilla

 2. De har för övrigt också fått väldigt lite hjälp från vårdcentral och Bvc så de bytte till en annan Bvc och kda nu få en ordentlig utredning.

  Gilla

 3. Det här har ni säkert också uteslutit men eftersom det inte var med på listan chansar jag och undrar om ni tänkt på astma. Mitt barn sov som en kratta 1,5 år, känner igen mig otroligt mkt i hur du beskriver det. Han har också hostat mkt och efter mkt tjat fick vi testa astmaspray och herregud vilken skillnad! Han började sova och nu när vi testade att ta bort sprayen en vecka har vakennätterna med skrik kommit tillbaka och jag insåg först nu att han har svårt att andas även om vi inte märker något utifrån. Vi lärde oss också under vägen att en kan självremittera sig till barnsjukhuset och inte behöver gå genom bvc som bara varit goddag yxskaft och tyckt att vi klagat. Sömnbrist är så vidrigt, jag håller alla tummar för att det ska bli bättre!

  Gilla

 4. Eva – ja, jag hoppas verkligen. Och ja, det verkar vara kämpigt att vara nästan-fyra. Heja oss som orkar med dem!Ida – det har inte ens slagit mig. Men kanske kan vara värt att ta upp på nästa BVC-besök? Han har dock inte hostat på länge nu och verkar inte ha några problem med luftrören. Men vi utesluter såklart ingenting.

  Gilla

 5. Åh herre gud. Vilken otrolig uppfinningsrikedom kring vad det kan vara som gör att barn är vakna på nätterna och vad föräldrarna gör åt det. Vad ska man säga \”nä hittills har vi bara stått och tittat på honom när han skrikit\”. Hoppas att ni får er utredning och att det verkligen är så att Ben börjat sova bättre! Jag är själv smått i skräck inför bebisens ankomst och de upphackade nätterna. Dålig nattsömn funkar INTE bra med mig och Mikael. Inte bra alls.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: