Nyläst

Aldrig har jag väl läst så lite böcker på en sommar som i sommar. Men nu har jag läst en ny. Tog bara en dag, faktiskt, för den var väldigt spännande. Ja, snabbläsningen hade nog också sin orsak i att jag inte hade något ansvar den dagen, förutom för min egen hälsa. Jag bara låg ner i sängen och gled in och ut ur sömn samt läste.

Den här boken var det: Fadersmord av Carina Bergfeldt.

Jag läser väldigt sällan deckare, men den här har jag velat läsa sedan den kom ut, för det är min gamla klasskamrat som skrivit den. Jag och Carina gick på journalisthögskolan ihop och sedan vi gick ut för nio år sedan har hon vunnit stora journalistpriset, rapporterat om orättvisor och händelser från hela världen, skrivit flera specialbloggar för Aftonbladet och författat mer än en bok, varav den som hittills kommit ut har sålts till massor av länder. Varje gång den säljs till ett nytt land lägger hon upp en lämplig firarbild på Facebook. Typ om den har sålts till Frankrike så äter hon croissant och dricker champagne på bilden.

Om jag vill vara deppig så tänker jag att Carina blev allt det jag ville bli. Prisad journalist, världsresenär, författare … lyckad på alla sätt och vis.

Om jag inte vill vara deppig så tänker jag att det är kul att det går så bra för Carina som jag minns som så himla härlig. Kul att bra saker händer för bra människor.

Och så boken då!

Vad jag tyckte om den, helt kort:

Jag som trodde att jag inte var en sådan som läste deckare. Det kanske jag visst är, för att läsa den här var väldigt kul och spännande. Har nog aldrig plöjt drygt 400 sidor så fort. Lättläst, fast inte lättlöst, eller vad man säger. Det är två parallella mordhistorier och två parallella tidshistorier som går om vartannat och jag förstod inte vem som var skurk respektive vem som var den hemliga som jag hejade på förrän alldeles i slutet. Det var snyggt gjort.

Läs den här boken:

JA   NEJ   NJA 

2 reaktioner till “Nyläst

  1. Åh vad sugen jag blev på den nu!! Har tittat på den i bokhandeln men tycker omslaget är lite småfult sådär. Men don't judge a book by it's cover osv borde ju jag som bibliotekarie veta 😉

    Gilla

  2. Men Gud vad lustigt! Jag läser i princip bara deckare, men gillade inte alls den där. Kom inte ens igenom den. Men nu när du talar dig så varm för den ska jag nog ge den en chans till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: