Prata inte med mig – jag är upptagen med att tänka på hur synd det är om mig som inte får sova

Nattlig rapport:

Ben vaknade några gånger under kvällen, men det var inte förrän efter att jag lagt mig vid 22 som den riktiga festen drog i gång.

Vakenpassen bestod av ömson skrik, ömsom gnäll och ett konstant ryckande/krampande.

Aktuella tider för vakenpassen:

kl 23 – 1:30

samt

kl 1:30 – 3:30

Mina försök till att lugna innefattade:

– Buffa rumpa
– Lyfta över till vår säng
– Ligga nära/hålla om/ligga lite längre bort
– Bära
– Sjunga
– Ge vatten
– Byta blöja
– Ge en flaska välling

När jag gick upp och duschade i morse sov han som en svettig marsipanlimpa och så även när jag tänkte sticka till jobbet 8:15 och Nils föreslog att jag skulle vänta lite och ta Bossa till förskolan vid kvart i nio så att han slapp väcka Ben. Då fick jag en panikångestattack (om än liten) och var tvungen att lämna huset. Sa inte ens hej då till Bossa.

Tanken på att vänta en halvtimme – en halvtimme som jag kunde ha vilat/sovit – för att få gå med mitt barn till förskolan gav mig ångest. Hepp!

Nu får vi se vad som blir av den här dagen. Jag vill mest bara gråta jag.

Fast när kvinnan på Condeco var gullig mot mig när jag köpte frukost ville jag krama henne och lukta i hennes hår (trots att kaffe och macka kostade 92 kronor).

Det går upp och ner.

Hoppas att det varken går upp eller ner nu under arbetsdagen och att jag kan ta mig igenom den utan att säga vad jag egentligen tycker om saker samt bryta ut i gråt eller dans.

OBS: inga barn kommer att komma till skada under den här krisen, endast mammor (och kanske pappor). Det är jag säker på.

12 reaktioner till “Prata inte med mig – jag är upptagen med att tänka på hur synd det är om mig som inte får sova

 1. Med risk för att svära i kyrkan osv. Vad händer om ni inte grejar med honom? Hur länge skriker han? Jag gissar att ni testat \”allt\” och kanske är ni principiellt emot 5-min-aktiga metoder men jag förstår knappt hur ni orkar jobb osv mer än för att ni så klart måste. Nu kanske ni tänker att den där galningen aldrig ska få komma i närheten av våra barn men OM t ex jag skulle hängt med Ben en natt hade jag antagligen försökt med honom i eget mörkt rum i spjälsäng som han inte kan rymma ur och i annat fall fastspänd i vagn. Och så bara pratat med honom, inte tagit upp men klappat lite emellanåt.

  Gilla

 2. Förtydligande: tänker alltså att jag skulle haft en plan och ett tänk och inte tagit det ad hoc. Och att målet skulle vara att han skulle somna och kunna komma till ro själv för att i längden maxa allas sömn. Kram!

  Gilla

 3. Såg något på fb om barn som inte tålde D-dropparna. Verkar vara högst ovetenskapligt belagt att det skulle ge magont men tydligen så finns det D-droppar att köpa, alltså inte dom en får på bvc, som har en annan bakterieflora. Eller hur det var. Kan vara värt att prova.

  Gilla

 4. Slinker in på Petras ämne här.Iris tålde inte sina oljiga D-droppar, det var skrik, smärta och alldeles för lite sömn. Eller ja, vi redde inte ut det hos någon läkare. Tror jag läste på Familjeliv(!)om det. Vi bytte iallafall till de vattenbaserade dropparna och det var som att bli upphissad från helvetet, det kan jag säga.Vet ej hur det är nu men förut så innehöll D-dropparna jordnötsolja som små barn kan vara känsliga mot.Testa att byta mot vattenbaserade droppar! Gå till apoteket redan idag och testa om det blir bättre.Jag hoppas SÅ!KRAMAR i massor.

  Gilla

 5. Vill inte spä på oro men tänker att ni MÅSTE få bättre hjälp av vården, snabbare läkarutredning. Nu har ni ju haft det så här väldigt länge och det verkar inte hända något – jag tycker att det verkar så dåligt skött från vårdsidan, varför reagerar ingen/varför händer inget?! Tycker så synd om dig och hoppas att ni får hjälp NU. Kram

  Gilla

 6. Motvalls – det funkar inte på Ben.Petra och guldis – va, det har jag aldrig hört talas om! Gud vad mycket det finns att tänka på/akta sig för. \”Som tur är\” glömmer vi nästan alltid att ge honom d-droppar.Emma – vi har rätt många inplanerade besök och provtagningar nu. Men jo, en önskar ju att en kunde få tid dagen efter det är som jobbigast, eller i alla fall samma vecka.

  Gilla

 7. Sova hela natten-metoden av den där omtvistade Anna Wahlgren, fungerade utmärkt på mitt barn. Omständligt i början men så värt det, läggningarna tog ofta under 5 minuter. Funkade tills ungen lärde sig klättra ur spjälsängen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: