Ljusare tider

I dag vill jag göra ett shout out till Aleander Fleming som upptäckte penicillinet som funkar jättebra ihop med Ben just nu. Redan efter första dosen tyckte vi att vi märkte en skillnad och i dag, efter tre doser, var han så här pigg på Stadsmuséet.

Dessutom sov han (enligt Nils, som hade vaket) med bara någon timmes vakentid och utan att skrika natten till i dag, så fingers crossed nu.

Jag som fick sova en hel natt utan avbrott orkade till och med träna en sväng. Några kilometers jogg och så intervaller i backe och utfall och lite grejs.

Så förutom att penicillinet tydligen smakar som en gammal räv (stackarn som blir torterad av oss med tre ggr 10 ml om dagen), så är vi lätt optimistiska.

Ben verkar vara ett så kallat öronbarn och från och med nu ska vi vara jävligt uppmärksamma på det. Första gången han hade öroninflammation gick det så långt att han slutade äta och dricka, fick 41 graders feber och började lukta som om han ruttnade på insidan.

Den här gången gick det inte så långt, men nästa gång alltså. Då ska han inte behöva lida en enda dag för att vi är för ouppmärksamma/tröga. Jäklar vad vi ska hänga på låset till vårdcentralen när han börjar sträcka sig efter öronen med sina gulliga knubbiga händer.

Nu sover lille och store blir nattad och jag ska runda av helgen med att göra tortillapizzor till mig och Nils.

Men alltså, tack för allt pepp i kommentarsfältet och på mejl och Facebook. Blir helt rörd.

7 reaktioner till “Ljusare tider

  1. Fråga efter Amimox nästa gång istället, då behöver ni bara få i honom ca 3ml 3 ggr dagligen och det smakar (enligt vår son) till och med rätt gott! De kanske säger nej, men det är så värt det! / mvh trogen läsare som aldrig kommenterar annars men vet hur hemskt det är med öronbarn (och hur svårt det är att upptäcka)

    Gilla

  2. Åh vad underbart med en sådan lösning! Prisa Fleming och penicillinet! /hon med två öronbarn och en öronman… (Molly fick dessutom lunginflammation och öi som 14-månaders \”hon tandar nog bara…\” (sa jag)).

    Gilla

  3. åh det där penicillinet! Så bra men så äckligt. Efter förtvivlade gråt- och kräkfester gick vi snabbt in för att lära ungarna att svälja tabletter (i ärt- eller majskornstorlek). Nu när jag skriver det funderar jag lite över risken att sätta i halsen, men det funkade för oss i alla fallL

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: