Ser inte ens fotbollen längre för alla penisar

Det här tycker jag är intressant. Att Sveriges Radio valt att rapportera om hånet i att Malmö FFs Champions League-motståndare inte ens nämner MFF när de kommenterar lottningen.

Fatta vad trist. Att inte ens bli nämnd. Helt bortglömd. Vilket hån.

Det är nästan som att … som att man skulle vara på jobbet och lyssna på Sveriges Radio och höra att de rapporterar om att något historiskt har skett. Ni vet, man står där och svabbar något sjukhusgolv på sin 75-procentiga vaktmästartjänst eller planerar nästa lektion under sitt timvikariat på högstadieskolan och så hör man … hur Sverige för första gången på 14 år tagit sig hela vägen till Champions League.

Eller så kanske man måste stressa vidare till nästa brukare på schemat eftersom tiden är tajt både inom hemtjänsten och för den som vill hinna träna fotboll på elitnivå (vilket är varför man bara jobbar 80 procent just nu), men man hinner ändå snegla på Aftonbladets sportbilaga som ligger uppfälld i lunchrummet och så kanske man hinner se att det står att en helt otrolig grej har skett. Att en spelare i ett svenskt klubblag gjort mål i en Champions League-match för första gången på ett och ett halvt decennium.

Eller så är CSN-pengarna precis slut och det är ganska många dagar kvar till nästa utbetalning och lönen från insatserna i allsvenskan uteblir på grund av dålig ekonomi i klubben och det är träning och plugg att tänka på, men man har i alla fall hälsan och ett gott humör och SR i lurarna och så hör man om de här andra fotbollsspelarna som visst också har pengarelaterade utmaningar.

Då kanske det också kan uppstå en liten känsla av att ha blivit bortglömd.

Eller så är man inte ens på jobbet, utan hemma eller var som helst, men man möts av sådana här nyheter vart än man vänder sig:

Och så blir man lite sugen på att prata med de som hittat de här nyheterna. För det verkar som att de har missat något när de gjort sin research. Man kanske kan hjälpa dem så att de finner det som de verkar ha missat?
Som att …
… det inte var Markus Rosenberg som var den första på 14 år att göra mål för ett svenskt klubblag i Champions League. Det var faktiskt Marta Vieira da Silva, i maj i år, då hon gjorde 3-2 mot Wolfsburg i finalen. 
… Malmö FF inte är det första svenska klubblaget på över ett decennium som tagit sig till Champions League. Det var Tyresö – i våras.
… det kanske är lite väl pampigt att använda kraftuttryck som ”fantastiskt”, ”historiskt”, ”otroligt” och ”oerhört” samt att avkräva citat från statsministern när Malmö FF tar sig vidare till gruppspelet i Champions League. Man kanske kan vänta med den jättestora trumman till dess att de gått vidare från gruppen? Som Umeå, Djurgården, Tyresö och (det andra) Malmö FF gjort de senaste åren, till exempel. 
… Malmö FF faktiskt redan spelat semifinal i Champions League. 
… Sverige redan har vunnit Champions League två gånger: 2003 och 2004 och utöver det varit i final fem gånger. 
Men man gör väl inte det, utan man knyter väl handen i fickan som vanligt?
Fast lite bortglömd kan jag tänka mig att man känner sig. Att det nästan känns lite som … ett hån. 

14 reaktioner till “Ser inte ens fotbollen längre för alla penisar

  1. Du hade mig redan vid rubriken och sen blev det bara bättre och bättre trots att jag trodde att det skulle vara omöjligt. Fantastiskt skrivet! ❤

    Gilla

  2. Eh, här halkade jag in… Men hördu, TACK för en bra lista. Detta ämne debatteras flitigt i vår tv-soffa här hemma och jag tycks aldrig vinna striden. Det är helt enkelt \”inte alls samma sak\”. GAH!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: