Dagen i bilder

Hej du styvmoderligt behandlade blogg. Jag ska sluta kolla hur många som läser här, och därför få panik och prestationsångest, och bara blogga som förut, tänkte jag. Kickar igång med en dagen i bilder:

Allting började med att jag gick upp med barnen och gjorde pannkakor till frukost. (Efter att Ben fått en flaska välling. Annars hade jag aldrig fått ro att laga pancakes.)

Jag vill så gärna ha fruktträd i trädgården, men vi har inga. Och om vi skulle plantera några: hur lång tid tar det inte att få sådana att bära frukt? En livstid? Blir ju så stressad av sådana tidsperspektiv. I alla fall. Vi har en så himla snäll granne som kommer över med säckvis av äpplen. I dag gjorde jag minst en liter äppeljuice av senaste leveransen. Så otroligt gott. 

När Bo ätit upp (tog 30 sekunder ungefär) mutade jag Ben med skålen med florsocker för att få en lugn stund med kaffet. Jaja.

Sedan fick Bo en lördagsgodisklubba och då uppstod konkurrentutsatt situation.

 Sedan började det barka med humöret.

Särskilt eftersom syrrans andra ”får inte röras av lillebror”-ässet i rockärmen drogs fram: byggsatsen pappa Nils köpte i Paris.

Så jag försökte lägga den lille ledsne och trötte, men det gick inte. Väntade en timme och försökte igen, men det gick inte. Men vid det laget hade Nils vaknat och tog över. Så då kunde jag äntligen städa köket. Inklusive tvätt av det vita golvet. HÄRLIG KÄNSLA.

Ja, och så kom Nils ner med en Ben som inte sovit en sekund och så gjorde jag lunch: spaghetti med (egna) tomater, mozzarella, parmesan, (egen) persilja, vitlök, peppar, salt, socker, balsamvinäger och olivolja.

 Det var gott.

 Sedan åkte vi spårvagn.

 Till Världskulturmuseet.

Det var fina utställningar, men det roligaste var kvistmärkena i golvet.

 Vi fikade också. Barnen fick festis och muffins.

 Och di vuxna fick hipsteröl.

 Kollade in rymden.

 Och byggde på hög höjd.

Så himla kul grej: att Ben börjar gilla att hitta på saker på till exempel lekvänliga museum. Han var så glad hela tiden, knatade omkring och hittade på grejer.

Dock, han hade inte sovit på hela dagen, så på spårvagnen hemåt … zzz.

Väl hemma var det middag för barna. Då fick jag min chans till egentid, så det vara bara att cykla till återvinningen och Willys och fixa och dona. Älskar sådant. Är det lite deppigt?

 Kom hem till ett lördagsmys i/bredvid soffan.

Halv sju visade Barnkanalen Totoro och det var ju en succé. Bo älskar Totoro since way back, men hon hade inte sett den med svenskt tal förut.

Ganska snart var det sängläge för den här. Och inte så långt därefter nattade jag Bo.

Nu ska jag göra hemgjorda pommes. Har höga förhoppningar. Toodles!

5 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Yesssss dagen i bilder!!!Och jag var typ gladaste jag varit hela denna vecka igår kväll när jag skulle äta såna där cheezdoodles som du tipsade om – de VAR himla goda – och kolla på Downton Abbey. Så spännande liv lever jag liksom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: