Som att folk bara kastar runt en brinnande bajskorv och ingen tänker på att släcka den och titta vad det är för slags skit

Öppet brev till alla som jobbar på kontor:

Om ni har viktig information till någon i er arbetsgrupp: ta inte infosnacket för att ni råkar se personen i toalettkön, vid kaffeautomaten eller när hen är ute och rör sig i byggnaden.
Har ni information ni vill dela med er av, gör det genom att söka upp personen där hen sitter, genom att mejla eller ringa personen eller i ett för ändamålet/projektet avsett möte. Kasta inte ut en massa ”fick du mitt mejl?” eller liknande när personen är på väg in på toaletten eller för att hämta en kaffe. Absolut ingenting bra kommer ut av det.

While I’m at it:

Om du i din arbetsroll får en massa information som du inte vet exakt vad du ska göra med, till exempel 90 sidor powerpoint från kunden, skicka då inte ut den till ALLA i projektet med ämnesraden ”bra att ha!” eller ”för er info:)”.

Gör i stället så här:

1. Försök lista ut vad det är för information på egen hand för att därigenom avgöra om den är viktig för någon och i så fall vem.
2. Om punkt 1 inte leder till någonting: fråga en person, till exempel avsändaren av informationen, varför informationen skickades och vad du förväntas göra med den.
3. När syftet med informationen är fastslaget: förmedla den vidare till den det berör.

Jag upprepar: skicka INTE per automatik all information vidare till ALLA hela tiden.

Nu är jag uppeldad. Ska vi prata lite om det här med att cc:a folk i jobbmejl härnäst?

Mvh,

Häxan Surtant

6 reaktioner till “Som att folk bara kastar runt en brinnande bajskorv och ingen tänker på att släcka den och titta vad det är för slags skit

  1. Word!Och jag är så trött på sånt här på mitt jobb också. Här är det största problemet att alla ska prata jobb/projekt/idéer/tips osv när man tar kaffe eller käkar lunch. Jag har för fan lagstadgad rätt till rast från arbetet nu, så håll käften!!! vill jag skrika ibland. Men det gör jag inte.

    Gilla

  2. Men du! Vad göttigt att du bloggar som bara den nu!!! :-)Minns hur jag först hamnade på din blogg för 5 (?) år sen när jag googlade Body Shops julkalender ha ha!

    Gilla

  3. Åh jobba på kontor verkar jättemysigt! Hur får man jobb på kontor om man saknar utbildning? (Alltså en seriös utbildning, jag är fritidspedagog. Kan sjuhundra roliga lekar men ingen mailetikett)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: