Men alla är väl sjuka nu?

Jamen hej. Nu är det viktigt att jag tänker positivt, för om jag tappar skärpan ens en stund så är det enkelt att hamna i mörkret.

Det är det här med hostan. Ett litet helvete är vad det är. Bo är (efter sex veckor) i princip fri från sin nattliga hosta (!!!), men Bens dito kämpar på. Två veckor i morgon och det är så jävla synd om honom. Han fattar ju ingenting och han blir så förtvivlad och så hostar han tills han spyr och så försöker han svälja spyan precis som han sväljer slemmet han hostar upp och så blir han ännu mer förtvivlad när det inte går. Och så får han så lite sömn att dagarna blir superjobbiga för honom och så får man inte ge honom medicin eftersom han är under två.

Dessutom hostar jag så himla mycket själv att vi väcker varandra, Ben och jag.

Men vi kämpar väl på!

Och försöker tänka på de bra sakerna. Som att Bo inte har spyhosta längre och som att Katten och Knäet bor hos oss nu och det är otroligt skönt att vara fyra vuxna i hushållet. Och som att jag och Katten hade en rolig kväll i går när jag tänkte att hotshots skulle bota min hosta.

Hotshots botade inte min hosta, men hotshots fick mig att riva av Karma Police på ett karaoke-hak. Så det var ju alltid något.

JajajaJA, nu ska jag vika tvätt med sällskap av Gossip Girl och Marabou salta mandlar och sedan gå och lägga mig och invänta nästa krampaktiga hostattack från Lillson Pastillson.

7 reaktioner till “Men alla är väl sjuka nu?

 1. Men, Mollipect får man ju ge från sex månader ju.Här har vi överlevt enbart tack vare en kombo av Mollipect och Airomir. Fy f*n, hosta är tortyr, lider med er alla!

  Gilla

 2. Har också gett Mollipect och min unge är inte heller två.Min kollega tipsade om att koka upp en skivad rödlök och sen ställa in kastrullen i barnets rum, ångorna ska göra susen. Jag tror mitt barn hostade lite mindre men vete fan. Allt värt att testa dock!

  Gilla

 3. Våra läkarkompisar ger cochilana etyl till ettåringar (flera olika) och rekommenderade det även till oss. Jag skulle dock inte att gett det annars. Har dock för mig att de flesta hostmediciner väl inte ger nga effekter i studier? På barnläkarbloggen (barnakuten) rekommenderar de honung tror jag, och att inga andra mediciner hjälper not hosta.

  Gilla

 4. Klart du kan ge hostmedicin. De där rekommendationerna är trams. Kör på mollipect kontinuerligt morgon och kväll ett tag. Ge inte precis innan sänggåendet pga efedrin i och de blir pigga. Skitjobbigt med spyhostan men den har sin funktion eftersom de inte kan harkla så bra. Men spyhostan lättar med mollipect. Hostdämpande som är receptfria är bortkastade pengar. Sen om det inte hjälper då är det atarax eller desentol man kan prova. Atarax är ju eg. klådstillande och lugnande men man blir ju desperat tillslut. Men sen är ju allt det där andra bra..böcker under sängfötterna vid huvuddelen mot så kallad \”retronasal hosta\” Nezeril innan sovet oavsett snuvig eller inte. Men allt det har du förstås provat. Vi kör sov sittande (groda) när det är som värst. Vet vad ni går igenom, det är hemskt och nästan hela familjen som är sjuk dessutom. Usch. Om det går runt runt och inte ger sig så kolla på VC för moraxella. Jädrigt envis bacill. Kram på er och luftburen styrka.

  Gilla

 5. Vi har gett cocilliana från 1 för att få sova! Vi har en son med förkylningsastma och ber alltid om cocilliana till natten när hösten kommer! Gå till VC och be att få det. Man ger bara ca 1ml så det är ingen fara men alla sover bättre!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: