Världens sämsta julkalender

Jag hittade en julkalender som gick ut på att man svarade på en fråga om dagen som hade med stil och smak att göra. Den tänkte jag hoppa på, men så glömde jag var jag hittade den.

Sedan kom jag på att min kompis Johan en gång körde en julkalender där han la ut ett gammalt dagboksinlägg från sin ungdom om dagen, hela december fram till jul. Det var otroligt spännande att följa och otroligt pretentiöst minns jag. (Alltså grejen att lägga ut inläggen var inte pretentiöst, men texterna. Som texter från ungdomsdagböcker ju är.)

Det funderade jag också på att göra, men jag vet inte var mina dagböcker är. Kanske i en låda på en vind i Johanneberg. Skulle vilja ta reda på det.

Men så kom första december och tillhörande vecka och den här veckan kan faktiskt åka hem. Allt är pung och känslan nästan varje dag är så här:

Här skulle det vara en rolig gif som handlar om att allt är så dumt, men jag hittade ingen bra och förresten, hur klipper man in giffar i bloggen så att de rör på sig och inte bara ser ut som en bild? 

Så jag hittar på en ny julkalender. Den går ut på att man lägga rut något riktigt negativt varje dag. Världens sämsta julkalender kan man kalla den, om det är så att idén med julkalendrar är att man ska bli glad. Men jag döper den till:

Vad är sämst i dag? Nya dåliga saker, varje dag fram till jul!

Här kommer lucka 1-4:

1. Nils cykel har blivit stulen för sjuttielfte gången. Han fick punka på Backaplan, lämnade den duktigt fastlåst i ett cykelställ på upplyst plats. Ändå fanns nästan inget kvar av den när han skulle hämta den i dag. Människor är sämst.
2. Jag känner knappt mitt stora barn längre, för jag bara jobbar hela tiden. Och när jag kommer hem efter jobbet hänger jag bara med den lilla, eftersom Nils vid det laget är rätt trött på att punktmarkera. Och förresten är det bara äta och läggning som hinns med efter jobbet nästan. Jobba heltid är sämst.
3. Nils har fått nytt jobb och det kan man ju tro är superpositivt, men jag ska nog hitta något negativt även här. Till exempel att han förmodligen kommer att bli återbetalningsskyldig till sitt nuvarande jobb pga ligger ”en lön före” och har inte tillräckligt med semesterdagar att kvitta mot det. När ska vi komma ikapp ekonomiskt? 2016? Att inte ha sparkapital är sämst.
4. Ben hade en fruktansvärt orolig natt i natt vilket resulterade i tre timmars sömn (för mig). Trots att jag la mig halv nio i går kom jag sent till jobbet i dag och lider av sömnbrist. DET ÄR INTE RÄTTVIST. Att inte få sova trots att man skippar all fritid för att lägga sig tidigt är sämst.

4 reaktioner till “Världens sämsta julkalender

  1. Alltså, är det okej att gilla din julkalender? Jag gillar ju (VERKLIGEN) inte att all denna skit hänt er i veckan, men att du omvandlar den till en kalender jag ser fram emot att läsa varje dag..gillar jag nog ändå. Om ok alltså. Hehe. Förresten, att bli ÅTERBETALNINGSSKYLDIG till jobbet man ska sluta på låter så o-e-r-h-ö-r-t sämst. Fy fan alltså.

    Gilla

  2. Men vad är det med tillvaron som liksom inte bara kan portionera ut lite elände i taget utan måste ta det i stora sjok? \”En olycka kommer sällan ensam\”, den som myntade det talesättet visste verkligen vad hen talade om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: