Världens sämsta julkalender, lucka 5

Det sämsta jag kan komma på i dag är att vår katt Smilla är borta.

Det började med ett trauma i lördags, då en av hundarna som var på besök försökte äta upp honom. Vi vet att Caesar (hunden) och Smilla aldrig får träffas, för Caesar har en instinkt som säger till honom att döda små djur. (En gång bet han ihjäl en tupp.)

I alla fall, när Knutte (Caesars brorsa, högst ofarlig, men väldigt sprallig/nyfiken/högljudd) och Caesar hälsar på är vi supernoga med att Smilla inte får komma in, alternativt att hundarna får vara i källaren.

Men i lördags brast det och i ett obevakat ögonblick skuttade Smilla in i hallen, rakt in i dödens käftar (i princip).

Som tur var, var Cathrin blixtsnabb och agerade mänskligt skydd för Smilla som kom undan med mindre blessyrer (Cathrin själv fick åka till akuten med djupa kattbett i hand och arm) rent fysiskt.

Psykiskt verkar det dessvärre vara värre. Efter de två första utgångerna efter incidenten ville han inte komma in självmant, utan vi fick lyfta in honom i huset från trädgården respektive uppfarten. Och nu har vi inte sett till honom alls på tre dygn.

Inte konstigt att han inte vill komma hem till ett hus som eventuellt är fullt av hundar. Extra hemskt är det att Smilla ju bodde i huset innan vi flyttade in (han ingick i köpet). Så vi har liksom pajat hans revir.

Hur länge kan en katt överleva utomhus i rådande (Göteborgs-)väder?

I alla fall: att utsätta katter för trauman är sämst.

5 reaktioner till “Världens sämsta julkalender, lucka 5

 1. Men huu, vad ledsamt! Dock har ju katter en otrolig förmåga att klara sig bra, så han dyker säkert upp snart! Och fint att den milda vintern medför något positivt..

  Gilla

 2. Katter klarar sig! Blir de inte överkörda av en lastbil så klarar de sig. Vädret är HELT lugnt, det är först när det går ner mot 10-15 graders kyla som de påverkas. Jag tror hon sitter och tjurar nånstans och snart dyker upp! Men jag förstår oron så klart.

  Gilla

 3. Nej vad sorgligt! Men som alla sagt: katter klarar typ allt. Men hur vågar man ha en hund som dödar katt-stora djur? Tänk om den hugger ett barn, tänker jag. Ett barn i kattdräkt?

  Gilla

 4. Åh va tjorvigt. Testa att gå ut med torrfoderpaket alternativt konseröppnare och öppna matburk utanför dörren. Skramla med torrfoder, konservöppnare och kalla på honom, det kan funka! Hoppas han kommer hem!

  Gilla

 5. Tack för de lugnande orden. Nu vet vi att han är okej. Har dock fortfarande inte kommit hem. Men fint med ett grannskap som gillar katter. Johanna – han hugger inte människor, bara små djur. Men vi ska akta oss för att klä ut Ben i djurdräkt i närheten av Caesar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: