Jennys frågor

1.) Hur kommer jorden att gå under?
Hellifiknow. Men mest troligt på grund av patriarkatet.


2.) Hur ser ditt liv ut 2035?

Då är jag 55 och lever tillsammans med Nils i ett hus med veranda i Seattle eller Melbourne och har väldigt fin och nära kontakt med Bo, som är 25 och Ben, som är 22. Jag har skrivit några skönlitterära böcker och ganska många memoarer. 

3.) Dina tankar om städhjälp?
Ganska många dagar vill jag bara göra det. Betala någon så att vi slipper bråka. Herregud, aldrig hade jag trott att så här mycket ångest kunde komma från vem-som-gör-vad-och-hur-mycket/lite. Det började med att vi blev Bossaföräldrar och då blev det jobbigt. Men nu när vi är tvåbarnsföräldrar så är det ju helt sjukt vad alla sysslor styr livet och måendet. Alltså vad skönt det skulle vara om vi inte behövde prata om städning just nu. Kanske bara tills vi får sova ordentligt igen? 

Men jag kan inte med att betala för städhjälp, för jag skulle inte kunna stå för det. Och det är ju knäppt. Jag kan ju betala för andra tjänster, som att dra el eller fixa med rör för installation av tvättmaskin. Varför är det så?

Är det kanske för att jag måste, enligt lagen, anlita en rörmokare när det gäller rören och en elektriker för elen och att jag inte behöver det när det handlar om städ? Jag vet inte. 


Jag tycker ju att det är lite jobbigt att betala någon för att klippa mitt hår också. Känner mig som en riking som betalar en slav för att stå där och serva mig. Det är ju helt sjukt egentligen. Vad har jag för problem? Frisör är ett jobb, frisörer tillhör en yrkeskår och de vill ju att folk kommer och klipper sig hos dem. Ändå kommer jag inte över känslan av att det är en maktobalans. Där sitter jag och kan läsa en glansig tidning och där står hen på tårna och jobbar för att jag ska känna mig nöjd. 

Gud vilka problem jag har med att leva som en normal.

Men okej. Vad tycker jag om städhjälp?

Jag är emot RUT av den här anledningen: vem städar hos Rut? 

Men städhjälp över lag. Jag vet inte. 

Jag vet i alla fall att jag inte vill att mina barn någonsin ska ställa den här frågan, som en kompis kompis barn ställde:

”Vad är det där?” (om en dammtuss)

Följt av:

”Men vem städar hemma hos dig?”

Så mycket vet jag. 

Ps: jag har själv städat hemma hos folk och en gång anlitat (flytt)städ. 

4.) Vem skulle du gifta dig med, ligga med och döda – Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och Annie Lööf.
Jag säger som Linn: om säpo lyssnar av vissa ord och hittar detta så är det på skämt, okej? 

Jag skulle gifta mig (och sedan skilja mig) med Anna Kinberg Batra och ha David Batra som toastmaster. Ligga med Stefan Löfven och döda Annie Lööf. Jag har så svårt för Annie. Av de jag känner till så är hon, näst efter Jan Björklund, urkigast (om jag bortser från alla som hör till SD, de är ju så klart värre). 
5.) Du ska skriva en kontaktannons i tidningen på 30 tecken (mellanslag ej inräknat) – hur ser den ut?
”Endast om du är villig att byta åsikt”
6.) Vilket är ditt favoritinlägg på din egen blogg?
Säkert något kort och roligt från urminnes tider. Tyckte att jag bloggade mycket roligare förr i världen. Men jag har skrivit så himla många inlägg (3199, det här inräknat) och varit så dålig på att tagga att jag inte orkar leta. Körde en statistikgrej nu och tar ett av mina mest lästa. Är fortfarande nöjd med det här. Fick dock aldrig svar från reklambyrån jag mejlade. 

7.) En liten text på temat ”om jag lämnar dig nu” – kan handla om Sverige, en stad, en partner osv.
Att ens tänka på ”om jag lämnar dig nu” får mig att grina. För då måste det ha gått riktigt jävla snett. Nu blir det klyschigt, men vi har hängt ihop genom riktigt jävliga oväder. Vi fixar allt, ju. Visst gör vi?

8.) Vad tror du kommer att hända 2015?
Jag tror att vi kommer att kunna andas ut lite, med bättre ekonomi pga två som jobbar och ett barn som fyller två och enligt all statistik då kommer att börja sova bättre. Jag tror att jag och Nils kommer att göra en episk weekendresa till en rolig stad. Jag tror att Nils kommer att må jättebra av att börja på sitt nya jobb. 

9.) Vad vill du ska hända 2015?
Jag vill att jag och Nils ska få vatten nog på våra kvarnar för att sluta oroa oss för Ben varenda natt. Att han börjar sova utan långa ledsna vakenperioder. Jag vill att vi ska få vara friska. Jag vill att omvalet resulterar i en rosa-grön-röd regering.

10.) Vem i din familj/på ditt jobb/av dina vänner vet om att du bloggar och vad tycker de om det?
Alla vet. Och det begränsar mig jättemycket. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: