Dag 1

Åh gud nu känns det att jag har varit uppe sedan 4:45. Somnade på soffan nu på kvällen trots gnäll och spring och Barnkanal och kände så här när jag vaknade av att Bossa petade mig i ansiktet och ville att jag skulle ”flytta mig lite”:

”Nej. Det går faktiskt inte. Bara nej.”

Det måste ha berott på att jag visste att det fanns andra (Nils + svärisarna) i samma rum som borde kunna hantera barna, för annars orkar jag alltid kvickna till när de vill något. Men i kväll gick det bara inte. Cement.

Väntar nu på att Nils ska bli färdig med sin dusch så att jag kan gå och lägga mig (har babymonitor-duty när han duschar). Sedan hoppas jag på nio timmar sömn innan det är dags att leta vantar och ge sig ut i det kalla sidoregnet mot förskolan igen.

Livet.

Nils sa så här efter sin första dag tillbaka som yrkesarbetande i dag:

”Ska vi skaffa ett barn till, eller?”.

Det ska vi inte. Men det känns som att winter is coming nu ungefär. En enda lång sås av påklädning, lämning, hämtning, brusten pedagogik pga trötthet, dåligt komponerade middagar, fyllatömma diskmaskinen, hänga tvätt, torka kladd från under barnstolar osv.

Fast det blir väl bättre när det blir ljust? (Och när vi får sova igen, men det är ju sedan gammalt.)

Ps: Ben verkade gilla förskolan i dag också, men allt blev ganska snett på grund av den tidiga starten.

4 reaktioner till “Dag 1

  1. En ganska vanlig anledning till \”nr 3\” tror jag. Att man inte orkar med verkligheten som du beskriver den utanför den lilla bubblan. Känslan av att this is it.. Man vill tillbaka in i värmen tryggheten igen. Kan fortfarande känna så. Kram kusse

    Gilla

  2. Jag är med dig. Nu har vi jobbat båda i två månader. Varav farmor bodde hos oss och var nanny i en. Och det sen var jullov. Förskoleinskolning som skulle börja förra veckan havererad pga lunginflammation. Uppskjuten på obestämd tid. Jag vabbar 50% och har konstant stress. Tenta på fredag. Deadlines upcoming som bara jag kan göra pga min forskning. Fattar ej hur vi ska hinna med allt. Sa jag att lillebror dessutom måste skolas in på annan förskola än storasyster pga babyboomkaos? Jag som vanligtvis sover så bra kan inte somna, vaknar och drömmer på natten. Funderar på ett tredje barn som \”lösning\” för att köpa mer föräldraledighetstid. Tanken att gå ner i tid för att städa/laga mat osv är inte det minsta lockande men jag känner att det är det eller au pair som gäller. Och au pair är ingen möjlighet pga för dyrt och ingen plats. Jaja, this too shall pass.

    Gilla

  3. Petra – jo, det är rätt morrigt här nu.Johanna – jag har också läst om det. Undrar om det är samma för de som skaffar 14 barn? Att de bara skjuter och skjuter på livet utanför. Motvalls – alltså fy fan, två olika förskolor? Era kämpar! Usch, det är för jävligt att den där klyschan om vardagspussel och tid som inte räcker till verkligen stämmer. Hehe, undrar om alla de där treorna som kom till pga fler föräldradagar får ärliga svar på frågan om de var önskade när de blir lite större.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: