Gud vad jag skulle ge mitt liv för dig lilla ärta, när som helst

Herregud vilken traumatisk upplevelse vi var med om i kväll. Vi åt pizza till middag när Ben började hulka och hosta. Han sätter ofta i halsen och vi har vänt upp och ner på honom och daskat massor av gånger. Men den här gången var det värre än vanligt. Han fick inte luft, märkte vi, och blev snabbt superröd i ansiktet och drabbades av panik. Nils vände på honom och slog i rumpan och ryggen och han började spy, men det släppte inte. Och plötsligt började det komma blod ur munnen. Kräks och blod. Blodigt kräks? Jag var på vippen att ringa 112 när matbiten lossnade och han började andas och fick bättre färg. Då såg vi också att han bitit sig riktigt illa i tungan, säkert på grund av paniken, och att det var därför det blödde. Han var skärrad en stund efteråt, men okej. Men fy alltså… Herregud vilken ångest. Allt som for genom mitt huvud var ”det här händer inte” varvat med ”vad fan är det som händer?”. Usch och jävlar och tack så inihelvete för att det gick bra.

Bossa satt och höll för öronen under tiden. Skärrad även hon.

Återgå till mjölkersättning och puréer ett tag, kanske?

En annan sak som hände i dag var mycket mer positiv. Nämligen det här:

Bo lärde sig cykla! Så duktig och mallig. Jag trodde ärligt talat kanske inte att det skulle funka, i alla fall inte på första försöket, men hon bara SVISCH. Ja, hon välte några gånger och körde in i en del buskar. Men ändå!

Nu ska jag försöka komma över chocken över nära kvävningsupplevelsen. Brrr.

13 reaktioner till “Gud vad jag skulle ge mitt liv för dig lilla ärta, när som helst

  1. Jag är inte så rädd för att barnen ska sätta i halsen i vanliga fall men för jävla rädd att de ska göra det när de har barnvakt. Kontrollbehov much? Det är inte som om jag gått nån första hjälpen.

    Gilla

  2. Ja, fyfan vad otäckt det var. Kan inte släppa det än.Hanna – jag tänker också så! Tänk om det händer på förskolan till exempel. De är ju säkert handlingskraftiga i sådana lägen, men det är också jääävligt mycket barn på få personal. Nä nu håller jag honom hemma och matar honom med mosad banan. Så får det bli.Ania – visst är hon cool!

    Gilla

  3. Hu! Det där hände min lillebror när jag var i Bossas ålder. Jag har minnesfragment kvar för det blev ambulans och hela baletten. Förträngt det värsta. Min pappa räddade min brors liv, men blev ordentligt biten av min brors kramper. Så himmelens skönt att det gick bra för Ben!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: