Minnesanteckningar: Ben, drygt ett år och åtta månader

Nä nu. Vi har haft en riktigt supervecka med Bens sömn. Jobbiga läggningar, men bara vanliga vakningar som varit lätta att hantera. Har inte vågat skriva om det på grund av jinx, men åh vad vi fick upp hoppet. Fram till senaste natten som var hemsk. Den spända räkan gjorde entré och det gick.inte.att.få.honom.lugn. Helt klart smärta tänkte jag och så hade vi inte Ipren hemma. HUR KAN VI INTE HA IPREN HEMMA? Endast Alvedon hjälpte föga och det var så synd om honom. Att inte kunna hjälpa sin unge är värre än … allt.

I alla fall, tur i oturen är att vi hade öron/näsa/hals-återbesök i dag. De kollade med mikroskop och konstaterade att han hade vätska i ena örat, men ingen inflammation. Det kunde dock vara ett tecken på att han nyss haft inflammation, eller bara ett förkylningssymptom, och det ska läka ut av sig själv. Så vi får väl se. Att han haft örti inflammationer vid det här laget var inget att gå vidare med och min fråga om att kolla polyper och mandlar (efter tips från vän) gick de inte heller igång på. Om han inte har andningsstopp om natten ska det inte vara några fel på ovan nämnda, så de ville inte besvära honom med att kolla.

Fick dock mycket sympati när jag sa att han fortfarande inte sovit en hel natt och att det ofta, ofta är jätteilla om nätterna. De tyckte att jag skulle ta en genväg förbi kontakt med BVC och ringa direkt till barnmottagningen i Kungshöjd.

I alla fall, i morgon är sista inskolningsdagen. Sedan är han ett äkta förskolebarn. Det känns overkligt. Men det ska väl gå? Han storgråter när jag lämnar, men det går över ganska fort och han sover bra i vilorummet. Dock äter han ingenting, men det lär han väl göra när dagarna blir längre? Fick ta med en egen pipmugg till honom i dag, för de har inga och han hanterar inte glas så bra, så nu kan han i alla fall dricka.

Så är det med det. Det här blev inte så intressant för någon annan än de närmast sörjande, men blogg kan ju vara bara dokumentation ibland.

Nu ska jag kolla senaste Bacheloravnsittet. Stark säsong, säsong 19.

6 reaktioner till “Minnesanteckningar: Ben, drygt ett år och åtta månader

  1. Hoppas att de bra nätterna återkommer snabbt! Vi fick ta med burkar till Märta i början som hon fick istället. Märta sover inte heller hela nätter…

    Gilla

  2. Barnmottagning ��Vet ej hur stora barn ska vara för att få rör i öronen? Det är dock toppen om de inte blir av med vätskan/får många öroninflammationer. Så glad att ni haft några bättre nätter! /Åsa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: