Tycker han att det är äckligt med alla kön eller bara snippan eller bara snoppen eller just animerade kön?

Jag har överlevt vab-veckan och i morgon ska jag få hänga med bäztisar i Anneberg och gå på loppisar i Kungsbacka och äta snacks och dricka vin och sova över. Det är fint.

Inte lika glad blir jag av det här klippet där Conan O’Brien pratar om Bacillakutens låt Snoppen och snippan.

Jamen det är väl kul att han tar upp fenomenet ”Sverige gör animerad film av könsdelar till sin statliga barnkanal” men vad fan säger han att det är ”kind of disgusting” för? Så himla tråkigt och icke-roligt och jag vet inte vad. Helt okommenterat också. Han förklarar inte vad det är som är äckligt och gör inget roligt av det förrän han kallar in sin ”är detta okej att visa på teve-person” som är utklädd till kuk.

Åååååh vad mycket roligare saker de kunde ha gjort av det där. Har de ens läst kommentarerna kring videon? De kunde ju ha spunnit loss totalt på knasiga Sverige som blir mer upprörda över att det är heteronormativt än att det är … ”kön i teve”.

Här kommer mina åsikter om Snoppen & snippan om någon är det minsta intresserad:

– Fantastiskt initiativ av SVT att avdramatisera könsorganen
– Härligt att ni peppar på våra barn att ha ett ord för det som jag kallade för ”det nere” eller liknande; alltså att det ÄNTLIGEN finns ett ord för vulvan som inte är just vulva. Penis har ju alltid haft den lättillgängliga kusinen ”snopp” att ta till. Jag hade en … framstjärt?
– Kul att melodin svänger. Båda mina barn älskar den och dansar och Bo satt klistrad vid skärmen tills hon lärde sig texten utantill.
– Synd att den inte är mindre cementerande. Att de säger att ”tjejer kissar med snippa” och att snippan har långa ögonfransar (men inte snoppen). Det hade varit ganska lätt att göra den helt neutral.
– Det hade varit ganska lätt att skriva en bättre text överlag. Synd att det är så dåliga nödrim.

Summan av min snippamumma är ändå att det här är en positiv sak. Jag älskar att SVT gör det här. Avdramatiserar kön och grundar namnet snippan ännu mer. Heja! Nästa gång kanske det blir ännu bättre. Babysteps, vettni. Det är inte som att jag ber min pappa rösta på Fi. Jag börjar med att övertala honom att sluta säga negerboll.

En annan grej. Ett tips. Lyssna på senaste avsnittet av Karin & Sara. Fy fan vad bra det är när Karin pratar om Marcus Birro och rasismen. FY FAN VAD BRA. Jag tycker precis som hon, men har inte kunnat verbalisera det. Tack Karin. Tack som fan för att du utnyttjar det rum du har och pratar om det här. Att uttala sig rasistiskt är inte att uttala sig negativt om byggandet av ett nytt parkeringshus. DET ÄR INTE SAMMA SAK. Helvete vad bra hon sa det. Så.

3 reaktioner till “Tycker han att det är äckligt med alla kön eller bara snippan eller bara snoppen eller just animerade kön?

  1. Anonym 1 – okej, det ska jag.Anonym 2 – DET ÄR SÅ KONSTIGT ATT DEN STÅR UPP!!! Har också funderat på det. Hörde att Charlie Schulman frågat sin far om detta, varför den liksom är \”upp och ner\”. Och det är ju en helt rimlig fråga. Barn har väl förhoppningsvis mest varit i närheten av snoppar som hänger och dinglar, snarare än står upp (och kommer emot dem i full galopp…).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: