Det är redan enorm skillnad på humöret, efter bara 15 milliliter

Mmmmpfgngg det är så frustrerande att sitta i en och en halv timme och vänta på att få träffa en sjuksköterska som säger det man visste att hon skulle säga: ”ni måste träffa en läkare, jag kan inte titta i örat riktigt”. Och så får man vänta en halvtimme till för att träffa en läkare som konstaterar det man visste att hon skulle konstatera: att det inte går att titta i örat, eftersom Bo får panik när man ens närmar sig, så ”vi skriver ut lite Kåvepenin baserat på det ni berättar”. Det hela kunde ha gått så mycket snabbare om bara … Fast jag fattar så klart att de måste ha vissa förfaranden.

I alla fall. Två doser av 15 är svalda och hittills har jag mutat med: 1 milkshake, 1 tuggummi, 1 tablettask och obegränsad tillgång till iPaden. Hon kommer att ha fått en valp och/eller ponny när den här veckan är över. Gud vad hon hatar penicillin.

Pratade med min mamma och hon (och pappa) lät mig inte titta på barn-teve förrän medicinen var sänkt. Mer piska än paket där. Känns som att det är för sent för oss att börja med det nu. Eller?

I alla fall. I dag fick Bo vara med mig på jobbet och i morgon jobbar jag hemifrån. Och på onsdag är jag ändå hemma. Sedan vettetusan. Hon kommer väl att må bra på torsdag, men ska fortfarande ha penicillin tre gånger om dagen. Känns inte som att man kan be pedagogerna att ta penicillinstriden med henne. Inte riktigt deras jobb. Så hon kanske måste vara hemma? Buhu vad vi vabbar jämt. Men det gör väl alla nu.

11 reaktioner till “Det är redan enorm skillnad på humöret, efter bara 15 milliliter

 1. Skulle hon greja små tabletter, tro? Kåvepenin finns som små pyttetabletter också som går mycket lättare att få i barn än den där hemska flytande varianten. Min son går just nu på en fyraveckorskur med penicillin och när vi sa att vi inte kunde vabba så länge och att förskolan inte ville ge medicin sa läkaren att vi skulle ge en dos på morgonen, en direkt när han kom hem på eftermiddagen och en före sänggång. Det kanske är nogrannare med en tiodagarskur men kanske kan vara värt att fråga vårdcentralen eller sjukvårdsupplysningen hur dom tycker att man ska göra?

  Gilla

 2. Men ÅÅÅH varför kände jag inte till att det finns tabletter? Och varför sa inte läkaren det när jag sa att Bossa verkligen, verkligen hatar smaken av penicillin. \”Det smakar inte frukt, det smakar bajskorv\”, var utlåtandet i dag. Tack även för tips om att ge direkt efter förskolan. Då skulle det bli typ en dos kl 8, en kl 16:30 och en 19:30. Kanske funkar? Får ringa och kolla med 1177.

  Gilla

 3. Har också ett barn som avskyr medicin, särskilt flytande kåvepenin. Har som mest suttit med henne i fem timmar för att få ner EN dos, och senast fick vi avbryta kuren direkt (i samråd med läkare såklart). Men! Man kan byta flytande mot tabletter under pågående kur. Ring och fråga hennes läkare!

  Gilla

 4. Vi har också fått rådet att ge direkt efter förskolan och sen vid läggning och det var en 10-dagars kur. Men när Olle hade sina första pedagoger där han går nu gav de honom faktiskt en dos vid lunch. Men det var bara en 5-dagars kur så det blev inte så många ggr. Skönt med penicillin iaf!

  Gilla

 5. Anna – det ska jag tänka på om det här går på röven. Dos två i går gick liiite lättare än dos ett, så jag hoppas att det kan fortsätta att gå åt rätt håll. Ska se vad hon säger när hon vaknar här snart, sjusovaren.

  Gilla

 6. Eva – Bo går också på en femdagarskur. Nu får vi hjälp av Katten som tar Bossa på torsdag, men kanske att förskolan kan släppa till på fredag? Då blir det ju bara en gång. Och på fredag kanske hon blivit lite mer tålig. Hoppas.

  Gilla

 7. Ja. Har inget jobb som saknar mig men likväl en 7,5 hps inlämningsuppgift som ska lämnas in på fredag. Zlatan är på jobbresa till torsdag kväll och Einar har feber. Laptopen blänger surt på mig, bokhögen med teorier som ska gås igenom står i en ängslig stapel. Måtte han vara redo för förskolan imorgon.

  Gilla

 8. Finns det inte någon annan sort? Jag minns penicillin som helt fruktansvärt från min barndom, men de gånger vi har gett Gael penicillin här så smakar det GOTT. Typ sött. Trodde att allt penicillin var sånt nuförtiden.Hur som helst, hoppas det hjälper med penicillinet i alla fall!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: