Hädanefter

Nu har jag ringt företagshälsovården och fått en rehab-vägledare. Ska träffa henne i övermorgon redan.

Tack för att ni sa det där om att jag ska skärpa mig och inte bli en martyr och att jag måste ta hand om mig själv för mina barns skull. Det känns bra att jag har ringt (även om jag givetvis började gråta). Det känns bra att få träffa ett proffs.  
Inte lika mycket tack för det där om att jag kan dö om jag inte gör något snart. Jag har redan världsmycket dödsångest och nu kan jag inte sova för att jag tycker att trycket över bröstet har flyttat sig till över hjärtat. 
Men ändå, mest tack. Jag ska ta hand om mig. Jag ska lägga mig i tid för dig, jag ska gå i terapi för dig.

10 reaktioner till “Hädanefter

 1. Så jävla bra jobbat. Ibland är det ju typ svårast att faktiskt be om hjälp, jag vet. Hoppas att det kan vara till stöttning. Och dö kommer vi alla men inte nu och inte av detta, däremot kan en gå sönder (har jag gjort) mer eller mindre och det är tillräckligt liksom.Du är stark och fantastisk!

  Gilla

 2. Bra gjort! Och du? Det kommer bli bättre. Du kommer må bättre. En morgon kommer du vakna och inse att du inte somnade med hjärtklappning kvällen innan. // been there osv

  Gilla

 3. Heja dig, hoppas det kan bli en start på något bättre för dig, oavsett om det blir sjukskrivning eller inte. Och som många skrivit: det kommer bli bättre! Min yngsta fyller fyra i sommar och NU känner jag att föräldraskapet till två barn är kul och helt görbart (sedan vi började få sova hela nätter har det gått spikrakt uppåt). Styrka och pepp till er! /Sara

  Gilla

 4. Ja! Så grymt gjort att uppbåda krafter att – återigen – ta tag i det. Vi har ju aldrig setts och jag förstår SÅKLART om du inte vill men jag säger ändå: Jag jobbar för en medicinsk biståndsorganisation (Operation Smile) och ska upp till Göteborg på fredag för att träffa några av våra kirurger och sedan stanna där över helgen eftersom jag läser till psykoterapeut på Göteborgs psykoterapi institut. Jag kommer således vara i Göteborg natten lördag-söndag och även om jag jobbar på dagarna och ska på dop på söndag så är natten lördag till söndag fri. Jag ska sova hos en vän men om du, trots att vi aldrig setts, trots att jag kan vara spritt språngande tokig (jag är inte! Inte spritt språngande på det där dåliga sättet i alla fall) vill att jag avlastar på de sätt jag kan den natten så gör jag gärna det. Jag är en hyvens och gravid (vecka 32) vanlig tjej och skulle du nappa på erbjudandet så kan du ju.. jamen, hojta till. Men oavsett vilket: en stor KRAM!/ LIsa

  Gilla

 5. Hurra, det låter ju suveränt att du fick prata med någon bra, att din chef är bra och att du ska få testa kbt! Ser även fram emot ditt blogginlägg på lösningen med att hantera den ständiga kampen i hemmet, hehe.

  Gilla

 6. Åh, jag älskar er. Älskar att ha en blogg. Älskar internet. Älskar kvinnor. Lisa – det du erbjuder är fan det finaste jag hört. Jag är dock helt ensam hemma, utan familj, lör-sön, så jag behöver ingen Ben-vakt. Hade jag varit mindre ångestriden och i mindre behov av ensamhet så hade jag dock hemskt gärna träffat dig. Kul att du jobbar med operation smile. Jag har två brorsbarn med olika varianter av gomspalt. De flyttar snart till Åmål (från södra Tyskland) och kommer att få behandling i Göteborg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: