Bloggutmaning om föräldraskap

Jag har blivit utmanad (uppmuntrad?) av Schmarro att fylla i en lista om föräldraskap. Här kommer den:

Var det som du trodde att det skulle bli förälder?
Jag minns knappt vad jag trodde. Var jag så förnuftig att jag försökte ”gå in i det” utan att tro så mycket? Säkert inte. Men jag tror inte att jag trodde att det skulle bli så illa ställt med sömnen. Eller hur vi skulle reagera på så lite sömn. Eller att sömnen skulle bli så svår att komma till rätta med ens de gånger man skulle komma att få chansen att sova. Att sömnen skulle bli som ens fiende och oåtkomliga bästis på samma gång. Att allt i livet skulle påverkas så mycket av sömn och sovtider och tid över lag. Hur det skulle jagas efter tid, eller hur tid skulle slås ihjäl. Hur tid kunde se så olika ut en ensamdag med barn respektive en ensamkväll för sig själv. 

Var det något som hände eller som du kände som du inte hade räknat med?
Jag hade nog inte räknat med att tappa bort mig själv så fullständigt. Samtidigt som jag inte räknat med hur mycket livsmening som skulle komma med barnen. Samt hur de två känslorna kunde rymmas på samma gång. 

Var det något som inte hände?
Sömnen hände inte. 

Bästa bebisprylen att ha hemma?
Babysitter, Bumbo och olika varianter av bärsele (Babybjörn till Bo och Ergobaby till Ben) har varit helt oumbärligt. Ett sådant där mått där man kan förvara färdiguppmätta doser av välling- eller mjölkpulver samt termos för hett vatten har spelat oväntat viktig roll. Och så iPad då. Jag tillber iPadden. Också bra grej (som många verkar tycka är helt onödig): speciell blöjhink med sådana där jävulskt dyra påsar. Det gör enorm skillnad på doften i badrummet. 

Mest onödiga bebisprylen då?
Hoppgunga

Hade du bestämt dig för hur du skulle göra med en viss grej för att sen ändra dig när bebis kom?
Ja, jag kan leka ”jag skulle aldrig”-leken. Här är några saker vi aldrig skulle:
– Ta med barnen till McDonals eller liknande (det är ungefär den enda typen av restaurang vi dristar oss till att besöka med barnen nu)
– Ge barnen socker innan de fyllt cirka två (HAHAHAHAHAHAHA)
– Skrika och tappa humöret på barnen (ROFL)
– Ge barnen massa plastiga skitleksaker (ujujuj)

Vad önskar du att någon hade berättat för dig innan?
Hur det kan bli i könet efter förlossning och att det är bra att köpa hem Microlax. 

Vad stör dig mest hos andra föräldrar?
Härmar dig här, Schmarro, men: skryt om barnen. Helst förtäckt sådan. Eller föräldrar som inte låter sina barn vara som de själva vill vara. ”Jamen prova nu, alla andra vågar ju åka” eller ”var nu inte så blyg, kom igen” etc. Samt: föräldrar som låter barnen vara dumma och elaka med motiveringen att barnet ska få vara precis som det vill. Regeln om att barn ska få vara precis som de vill gäller bara om det de vill vara är snällt. 

Vad tror du andra föräldrar stör sig mest på hos dig?
Att vi döpte vår dotter till Bo, att vi säger hen om andra barn, att Ben har klänning ibland, att vi inte klipper håret på Ben. 

5 reaktioner till “Bloggutmaning om föräldraskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: