Nyläst

Nu har jag läst sista delen i trilogin (Liv till varje pris) och det är så deppigt att det är slut. Slut mellan mig och Maj. Jag får inte veta mer om hur det blir, om Tomas Berglund kommer att överleva hostan, om Maj kommer att fixa relationen till svärdottern och vem ens svärsonen är. Jag vill vet mer! Hur går det? Hur blir det? Eller, jag vet ju egentligen hur det blir. Och fy fan jag vill inte att det ska bli så. Att det slutar med ett gnag om hur det skulle kunna bli.

Avgrunden mellan ansvar och makt. Kristina Sandberg beskriver det bättre än någon annan jag stött på. Ansvar. Ta disken innan den torkar in, planera så att alla har smörgåspaket på utflykten – nej gud nej, inte ska jag med – och se till att allt är blankt och i ordning jämt jämt jämt, man vet aldrig vad som kan hända eller när dörrklockan plingar. Ifrågasätt inte ordningen, för du får bara ångest och du vet inte ens vad ångest är.

Att leva livet fullt ut. Svåraste som finns. Klass, patriarkat, nödtorftigheter. Tack, Kristina Sandberg för att du skrev dessa böcker. Det har förändrat mig.

Läs den här boken:

JA   NEJ   NJA

2 reaktioner till “Nyläst

  1. Hej! Kristina sandberg kommer till askims bibliotek 13 april för att prata om maj. Biljetter kan köpas från imorgon /mvh bibblot som också älskar maj

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: