Nyläst

Jag har läst Jag tror att jag måste prata med någon av Jenny Rickardsson. Det är, precis som undertiteln säger, en guide till terapi.

Vad jag tyckte om boken, helt kort:
Det är en oerhört lättuggad och samtidigt informativ bok som får mig att känna att KBT verkligen är rätt för mig. Den beskriver allt man kan tänkas behöva veta om man vill närma sig att prata med någon, allt från skillnaden mellan en psykiater till en leg. psykolog till vem som får skriva ut medicin och vad man faktiskt kan ställa för krav på personen man ska prata med.

Den avdramatiserar att gå till psykolog och jag tror att det är lätt att känna sig lite mindre knäpp som behöver prata med någon när man läst den. Det kände jag dock redan innan, att det inte är knäppt att behöva prata med någon, men det där om att KBT kan hjälpa är något jag verkligen tar med mig. Bra success-ratio på det och jag verkar passa in på en ”kan bli hjälpt av KBT”-profil.

Läs den här boken:

JA   NEJ   NJA

Särskilt om du tror att du kanske behöver prata med någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: