Sömn och logistik

Breaking Bubba news: för andra gången sedan Ben Bubba Hellbjörn kom till oss för två år sedan så sov han en hel natt utan att påkalla min uppmärksamhet (det har skett fler gånger när andra har sovit med honom, men inte när jag gjort det).

Jag är chockad, glad, tacksam och undrar vad fan han är så himla inkonsekvent med sitt sovande för. Eller stryk det sista, det är ju ungefär det mest onödiga jag kan fundera över. Ska bara fånga denna hoppfulla känsla och springa med den. Till ett tält i en skog med en bibb.

Så här gulliga är de när de sitter i sin nya cykelvagn till och från förskolan, förresten. Jag och Nils gjorde slag i saken och köpte (den billigaste vi hittade) en kärra för två + två cykelkärrefästen. Detta, plus att Nils fick låna pengar till att ersätta den stulna cykeln med gjorde att hämtningar och lämningar och livet i stort plötsligt blev mycket enklare.

Såg förresten något initiativ om att Göteborgare skulle ställa bilen en vecka. Känner lite sådär ”amen puh-lease” inför det. Så jävla svårt är det inte att leva utan bil i en stad full av kollektivtrafik. Lite meckigt och fysiskt ansträngande ibland, men inte svårare än att det går (för de flesta, jag fattar att vissa måste ha bil).

6 reaktioner till “Sömn och logistik

  1. PS. Vi bor i Haga och har ändå bil. Behöver den bara när vi åker till landet typ. Fy oss, det är faktiskt himla illa. (Men också så himla bekvämt. Förlåt världen). Med detta menar jag: HEJA ER, fan vad bra ni är som orkar cykel-hämtalämna. Sjukt bra.

    Gilla

  2. Hittade till din blogg av en slump och har PLÖJT massa inlägg. Sitter i soffan med en stor bebis (nio månader. Lugn nu enbart för att hon sover vid bröstet efter två uppvak med arga tårar), och känner sååå igen mig i all om bebisar, sömn och ångest. Sömnproblem och panik-tänkom-tankar den Forever, blev inte bättre av att skaffa barn. Ska börja jobba som AT-läkare i februari (bara jobb dvs, aldrig sova) och försöker vila upp mig nu. HAHAHA!! Barnet i fråga har kört duracellversionen sedan hon låg i magen och sover (de korta stunder hon gör det) enbart på vårt bröst eller med blöjrumpan i nåns ansikte. \”Passa på att sova när hon sover\”. HAHAHA igen. Tack för goda skratt.

    Gilla

  3. Menå, vad glad jag blir. Tack för fina ord!Jamenvisst, \”sov när barnet sover\”. Man är aldrig så bra förälder som till de imaginära barnen man inte fått än 😎

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: