Vad säger du Nils, är det verkligen viktigt för dig att sitta vid ett bord och äta?

Förutom hur man ska tackla andras barns frihet så undrar jag i kväll hur man ska hantera odlingssäsongen när det är för tidigt för att låta plantorna stå ute, men platslogistiskt svårt att ha dem inne.

Ben river ner allt och skulle säkert gärna äta mycket av jorden, så golv och låga bord är inget alternativ. Alla fönsterbrädor är fulla och efter en omplantering av fyra tomatplantor ser vårt köksbord ut så här.

Källaren är lite för kall och mörk, va?

8 reaktioner till “Vad säger du Nils, är det verkligen viktigt för dig att sitta vid ett bord och äta?

 1. Ooooh, detta vet jag! Man åker till Biltema och köper ett lysrör med dagsljus i för nästan inga pengar som man hänger över ett bord i källaren! Så får växterna bo där. Bara bra om det är lite svalt (typ 17 grader eller så).

  Gilla

 2. Varsågod! Så glad över att kunna bidra med en lösning for once. Så svåra frågor, allt annat i livet. Men det här? FAKTISKT MÖJLIGT ATT FIXA RÄTT LÄTT JU!

  Gilla

 3. Tänkte svara samma som Lisa, men hon hade ju redan svarat. Kanske kan tillägga att växterna helst vill ha kallt ljus (liknar tydligen solens mest) samt att det egentligen är för varmt för växterna inomhus. Med det sagt kan jag ju erkänna att jag både kör med varmt ljus och har alla våra växter inomhus så jag följer inte ens mina egna råd.

  Gilla

 4. Tack för grymma tips! Efter endast ett år av odlande bakom mig känner jag mig fortfarande som en supernovis. Men det är väldigt kul.Hur gör ni förresten om ni måste åka bort några dagar? Vissa av mina plantor (särskilt de stora tomatplantorna) verkar vilja ha vatten varje dag. Hur gör folk som reser bort en vecka eller långhelg?

  Gilla

 5. Ja jädrar, jag bara testar mig fram som en liten odlings-prao hela tiden också. (Och frågar pappa en gång i kvarten om olika grejer.) Superkul! Men knivigt det där med när man åker bort.Det bästa knepet jag har: Låna ut huset till någon som kan vattna. Men det funkar ju liksom inte jämt.På sommaren har vi en bevattningslösning på balkongen där våra tomater står. Den har vi köpt på något odlingsställe, och den består av en säck som man fyller med vatten och hänger på typ en vägg. Från säcken går det en slang med många små \”droppanorningar\” på. Så lägger man en droppanordning i varje tomathink, och så droppar vattnet sakta ner där. Håller i någon dag i alla fall. Det var inte speciellt dyrt att köpa. Finns ju massor av såna hjälpmedel om man vill – har också en \”bricka\” med någon slags uppsugningsduk som man ska ställa alla plantor på, och sedan fylla brickan med vatten, så släpper uppsugningsduken ifrån sig lagom mycket så det håller plantorna glada i någon dag. Den har jag fått av pappa. Vet inte varifrån eller vad den heter, men…Tror man kan få TUSEN husmodersknep om vattning om man googlar lite. Eller får man bara stanna hemma. Och gölla med sina små plantbebisar. Det är ju också en lösning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: