Helgen som var

Mer positivt än det faktum att världen är fucked up och har fel fokus (lex: de 85 rikaste…) är att jag hade en förträfflig helg.

I fredags träffade jag Sofia och Josefine och drack öl och åt på Market, vilket är ett jättebra ställe om man är vegan, eftersom nästan allt på menyn går att få veganskt. Dock kanske en pytteliten utbildning kunde vara på sin plats, för Sofia fick fisk på sin taco.

”Jag bad om veganskt?”

”Jag vet, men jag tänkte att du kanske äter torsk?”.

Jaja, det blev bra till slut och det var kul att träffa Josefine för nästan första gången IRL samt Sofia för nästan första gången utan inblandning av barn.

Tänk om jag hade vetat när jag var 14 och inte hade en enda kompis att Internet skulle uppfinnas och para ihop mig med människor som får mig att glömma bort att vara blyg/nervös och bara må bra? Jag älskar internet. Blir nästan sugen på att tatuera in ”internet” i ett hjärta, som Maddis är iväg och gör exakt nu.

Allefall. Annat bra med helgen är att de här två har lekt ganska bra tillsammans. Det känns som att det händer snart, att vi kan början skörda frukten av att ha skaffat syskon.

Dessutom har jag äntligen fått ut mina plantor. Josefine tipsade om att Rusta hade bra plastväxthus och i går tog jag cykelvagnen och skaffade de här. 149 kronor styck och skyddar mot både regn och vind. Plus skapar en lite varmare miljö, tror jag.

Det känns så OTROLIGT tillfredsställande att ha planterat om och ut chilin, tomaterna och paprikan. Återigen: tänk om någon sagt till mig för några år sedan att jag skulle känna så här kring odling. Håhåjaja, lilla liv, vad du svänger och har dig.

6 reaktioner till “Helgen som var

 1. Haha, fantastiskt med torsk-kommentaren. Okej att missa att typ steksmör kommer från djur, men fisk?! Hello det ÄR ett djur. Om man får bju in sig själv (ehehe) så hänger jag gärna med och ölar/äter nån gång! Älskar när internetz goes irl. Har hängt med Josefine några gånger men känns som tusen år sen nu. (Förresten förhoppningsvis får vi ju till det när Jenny kommer. Hurra!)

  Gilla

 2. Även kul att hon envisades med \”du ville ha vegetarianiskt?\”!Och amen på det om internet!!! Så otroligt kul att träffa människor man kanske inte skulle ha träffat annars. När solen kommer (om den gör det) så blir det riktigt varmt i de där växthusen!

  Gilla

 3. vegetarianiskt – hahahahNär jag var gravid frågade jag på restaurang om en grönmögelost-sås varit upphettad till minst 70 grader. Servitrisen pratade länge länge med kocken och gick fram och tillbaka och sa tillslut \”alltså ingen i köket vet om den varit uppe i sjuttio grader…jag är ledsen. Men den har ju kokat i alla fall! Hjälper det att veta?\” Eh ja?

  Gilla

 4. Haha, vissa har så himla svårt att förstå vad som ingår i att vara vegan. Nä, jag äter inte kött, mjölk och ägg, bara fisk liksom. Men det blev ju bra ändå! Sjukt bra kväll måste jag säga!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: